Positiivista vaihtelua suomalaisen metallimusiikin valikoimaan – arviossa Coronary

Julkaistu Infernossa 2/2021.

08.04.2021
Coronary
Sinbad
CRUZ DEL SUR

Sinbad on vanhan liiton metallin nimeen vannovan tamperelaisyhtyeen debyyttialbumi. Kaikki vuonna 2017 perustetun bändin jäsenet ovat kovia tekijöitä, mutta legendaarisen Prestigen perustajiin kuuluva Aku Kytölä ja Korpiklaanin pitkäaikainen basisti Jarkko Aaltonen lienevät porukan nimekkäimmät pelaajat.

1980-luvun NWoBHM-liikkeen ja teutoniterrorin hengessä soiva hevi on sitä itseään eli täyttä menoa ilman turhaa kikkailua ja säätämistä. Riffit ovat enimmäkseen simppeleitä mutta sitäkin toimivampia. Yhtyettä on tituleerattu Tampereen Acceptiksi, eikä suotta, sillä Coronary lienee niin lähellä ballstothewalleja ja metalhearteja kuin 2020-luvulla musiikkia tehdessä voi olla.

Teoksen kirkkaimmat tähdet ovat alkupuolelta löytyvät Firewings ja The Hammer. Taso on ylipäänsä melko kova, ja levy tuntuu vain paranevan jokaisen kuuntelukerran myötä. On tosin siinä ja siinä, jääkö joihinkin väleihin aavistuksen verran löysää. Tässä genressä 47 minuuttia hipoo albumin maksimipituutta minkä tahansa bändin kohdalla.

Joka tapauksessa Sinbad tuo todella positiivista vaihtelua suomalaisen metallimusiikin valikoimaan, joten sopii toivoa, että porukasta kuullaan pian lisää.

Lisää luettavaa