Radioystävällistä rokkia tärkeistä ja painavista aiheista – arviossa Through Fire

Julkaistu Infernossa 5/2023.

05.08.2023
THROUGH FIRE
Devil’s Got You Dreamin’
SUMERIAN

Omahassa 2015 aloittaneen post-grunge-yhtyeen Through Firen kolmas albumi sisältää genrensä yleiseen sointiin verraten jopa hiukan metallista, mutta kaupallisten lainalaisuuksien vuoksi edelleen suhteellisen radioystävällistä Amerikan rokkia.

Samasta kuopasta ovat menestyksen äärelle kiivenneet muun muassa Bad Wolves ja Ashes into New. Siis todella selkeitä riffejä, hienoisilla elektrotehosteilla modernisoitua soundia, simppeliyttään mieleen jääviä melodioita sekä valtaisia kertosäkeitä, joihin on keskitetty biisien kaikki tarttuvuus.

Paketin toimivuudesta pitävät huolen asialliset tuotantoarvot ja voimakkaan emotionaalisesti asiansa esittävä laulaja Grant Joshua Kendrick, jonka sanomiset kuulija uskoo mukisematta. Uskottavuus ja koskettavuus ovat Through Firelle elinehto, sillä sen lyriikat puivat asioita, joiden huolimaton käsittely olisi kohtalokasta.

Arvostan Through Firea suuresti sen tapetilla pitämien aiheiden kuten mielenterveyskuntoutumisen, sotaveteraanien traumaperäisen stressihäiriön ja tarkkasilmäisen yhteiskuntakritiikin vuoksi. Nyt biisiserviisiin ei kuitenkaan ole eksynyt esikoislevy Breathen nimikkorallin veroista, lähes kyyneleet nostattavaa osumaa.

Lisää luettavaa