Rasittaa kaikkia aisteja – arviossa Cosmic Burial

Julkaistu Infernossa 6/2023.

15.09.2023
COSMIC BURIAL
Far Away from Home
PURITY THROUGH FIRE

Juuri kun sain laskettua viime numeroon arvioidun Nachtigin surkean levyn käsistäni, sieltähän se sakemanni iskee vyön alle toisella bändillään. Tässä vaiheessa teen pyhän lupauksen, etten aio kuunnella V.V:n hassusti nimettyä Valosta Varjoon -bändiä, jolta on epäilemättä tulossa pian uusi levy. Tämä saa olla miehen viimeinen valssi. Ei enää. This is my no-no square.

Cosmic Burial sisältää Nachtigin tapaan tunnelmallista black metalia. Luvassa on siis hunajaista juustoa ja aneemisia melodioita, joista on mustuus ja pahuus kaukana. Poppimetalliksi tätä pitäisi black metalin sijasta kutsua.

Levyn tuotanto on vielä surkeampaa kuin Lifeloverin loistavalla Pulver-levyllä (2006). En ihmettelisi yhtään, mikäli sellaiset hupsut muotoseikat kuin tuotannolliset asiat eivät olisi edes tulleet tyypin mieleen. V.V. ei osaa myöskään soittaa, tahdissa pysyminen on sula mahdottomuus. Far Away from Home on amatöörimäinen paskakikkare, jonka kuunteleminen rasittaa kaikkia aisteja.

Kysyn samaa kuin Nachtigin arvion yhteydessä: miksi kukaan haluaisi julkaista tällaista paskaa? V.V. tekee varmasti omasta mielestään emotionaalista, surullista ja kaunista musiikkia, mutta jatkossa hän voisi tehdä sitä ihan keskenään. Helvetti mikä riesa.

Lisää luettavaa