Raskasta ja rullaavaa paaluttelua suurella sydämellä ja oivalla näkemyksellä – arviossa Jaaw

Julkaistu Infernossa 5/2023.

22.07.2023
JAAW
Supercluster
SVART

Murskaavaa särinää ja runnovasti takovaa jyskettä megafonilaulun kera. Kuulostaako Ministryltä tahi Godfleshiltä? Jo vain! Ysärin industrial-painotteinen survonta on brittiproggiksen keskusidea, jonka lopputulema on varsin vakuuttavaa ”post-industrialia”. Kyllähän tästä bongailee vaikka mitä muutakin Wildheartsin säröpunksinfoniasta Ikara Coltin taiteelliseen post-punk-remellykseen. Hyvä niin!

Raskasta ja rullaavaa paaluttelua on tehty selkeästi suurella sydämellä ja oivalla näkemyksellä. Biiseissä on karskiudesta huolimatta tarttumapintaa ja mojovaa jäykkisgroovea. Materiaali on ehkä hiukan liiaksi komeaan soundiin painottuvaa, mutta tuumaileva ja ilmavahkon melodinen The Dead Drop, death metal -punkiksi äityvä Hellbent for Happiness ja massiivinen jyrätrippi Bring Home the Motherlode, Barry muodostavat levyn loppupuolelle kovan ja mukavasti tyyliltään moninaisen suoran.

Tekijämiesten – Therapy?-ukkeli Andy Cairns on heistä tunnetuin – projekti selkeästi tietää, miten nappuloita väännellään ja soittimia rynkytellään. Mäiske on jo nyt laadukasta, mutta koplalla tuntuisi olevan rahkeita vielä parempaan eli vallan loistavaan.

Lisää luettavaa