Saa aurinkoisemmankin kesäpäivän synkkenemään – arviossa Astriferous

Julkaistu Infernossa 3/2023.

26.04.2023
ASTRIFEROUS
Pulsations from the Black Orb
ME SACO UN OJO / PULVERISED

Muun muassa Bloodsoaked Necrovoid -ukkoja sisältävä nelikko kumauttaa isolla ja raskaalla moukarilla. Costaricalaisremmin death metal tuhoaa vailla armollisuutta. Kosmisista kauhuista öristään multapitoisella otteella ja kitaroissa särisee mureasti murskaava soundi.

Pulsations from the Black Orb on niin äänimaisemaltaan kuin musiikiltaan synkeää ja valotonta toimitusta, mutta ei missään nimessä tylsänlaiskaa tamppausta. Esikuvat on haettu muinaisista suomalaisista kuoloveteraaneista ja Etelä-Amerikan säälimättömästä piiskauksesta. Paikoin Astriferous kurvailee kuin vanha kunnon Adramelech konsanaan.

Vajaat pariminuuttinen, akustisesti ja mystisen herkästi kulkeva instrumentaali Forlorn and Immemorial rikkoo, rauhoittaa ja värittää maistuvasti kumajavan virvelisoundin käskyttämää kuolomyräkkää. From Beyond -henkinen kansikuva spiraalina pyörivine ötököineen palvelee musiikillista sisältöä täydellisesti.

Astriferousin esikoislevy ei jää historiaan death metalin suurteoksena, mutta sen monipuolisesti polveileva kuolo on omassa lajissaan takuuvarmaa tappolaatua. Tällä synkkenee aurinkoisempikin kesäpäivä.

Lisää luettavaa