Saa siistimmänkin pukuihmisen kaivelemaan pulttirotsia niskaan – arviossa Defy the Curse

Julkaistu Infernossa 1/2023.

19.03.2023
DEFY THE CURSE
Horrors of Human Sacrifice
HAMMERHEART

Kuusi vuotta sitten perustetulla hollantilaisnelikolla on takanaan yksi ep, ja nyt tarjoillaan debyyttikokopitkää. Tarjoilut otetaan kiitollisena vastaan, sillä tulppaanimaan ukot takovat ronskinrouheaa, panssarijunan varmuudella ja tuhovoimalla etenevää death metalia, joka näyttää keskisormea modernille tuunaukselle ja puunaukselle.

Defy the Cursen kuolossa on isolla ja rupisella kouralla crust-poljentoa, ja vanhan liiton löyhkä on hyvin, hyvin voimakas. Kahdentoista menopalan levyllä on tuomiometalliset Celtic Frost -hidasteluhetkensä, mutta pääpaino on reippaassa d-beatin ohjastamassa piiskaamisessa. Anti Cimexin, Sacrilegen ja Doomin fanien kannattaa herkistää korvansa.

Kyseessä on vahva esikoislevy, jolla crustin ja old school -kuolon simppelit peruselementit on aseteltu toimivaan järjestykseen. Horrors of Human Sacrifice saa siistimmänkin pukuihmisen kaivelemaan pulttirotsia niskaan, kasvattamaan sotkuista dreadlock-sekamelskaa päähänsä ja vetämään paskaisia ja patchintäyteisiä pillifarkkuja jalkaan. Defy the Cursea koneeseen, maiharia ilmaan ja menoksi!

Lisää luettavaa