Sinfoniasovitukset ja sähköinen tunnelma tuovat lisää ulottuvuutta bändin tuotantoon – arviossa One Desiren livelevy

Julkaistu Infernossa 5/2023.

17.08.2023
ONE DESIRE
Live with the Shadow Orchestra
FRONTIERS

Virkaiältään suhteellisen nuori One Desire ei tilastoja kumartele. Yhtye panee pihalle jo toisen livetallenteen peräjälkeen, kun vyöllä on vasta kaksi varsinaista pitkäsoittoa.

One Desiren tapauksessa liike ei ole turha, etenkään taiteellisesti. Vuoden 2021 One Night Only -livellä bändin väärentämätön ja turboahdettu energiapiikki saatiin purkkiin piskuisen On the Rocks -klubin lavalta. Live with the Shadow Orchestra on puolestaan suuremman luokan taltiointi yhdessä Wasa Sinfonietta -orkesterin kanssa soitetulta areenakeikalta Vaasasta viime kesältä.

One Desiren suoraviivainen melodinen raskasrock istuu kontekstiin saumattomasti ja bändin soitto rullaa kuin vasta rasvattu kuulalaakeri. Bändin levyjen kohokohdat saavat vähintään asteen verran lisää ulottuvuutta tyylikkäiden sinfoniasovitusten ja käsinkosketeltavan sähköisen keikkatunnelman ansiosta.

Jalka naputtaa tahtomatta Apologizen, Hurtin, After You’re Gonen ja Whenever I’m Dreamingin tahtiin. Toisaalta myös tunteikas versio Through the Firesta riipaisee veretseisauttavan upeasti.

Lisää luettavaa