Suoraan ihokarvoihin käyvää melokuoloa – arviossa Majesties

Julkaistu Infernossa 4/2023.

20.06.2023
MAJESTIES
Vast Reaches Unclaimed
20 BACK SPIN

Minneapolisin pojat ottivat alleen aikakoneen ja hurauttivat musisoimaan 1990-luvun puolivälin Göteborgiin. Kyseessä on bändin debyytti, mutta jäsenistö on tehnyt useamman levyn verran selvää jälkeä yhtyeissä kuten Obsequiae ja Inexorum.

Majesties ottaa kaiken irti melokuolon kulta-aikojen parhaista puolista näkemyksellä ja taidolla. Kymmenen biisin levy soljuu notkeasti rikkaiden ja suoraan ihokarvoihin käyvien melodiaherkuttelujen voimalla. Joukkoon ei ole hyväksytty heikkoja esityksiä.

Melodisen death metalin historianläksyt on luettu, ja tietoa sovelletaan kauniisti käytäntöön. Vast Reaches Unclaimed kantaa muassaan niin Gates of Ishtaria, At the Gatesiä kuin vanhaa In Flamesiäkin. Uudemman polven tekijöistä mieleen hiipparoi esimerkiksi Be’lakor, mikä on tietenkin vain positiivinen seikka.

Rummut, toisen kitaran ja laulut hoitelevan Tanner Andersonin tulkinnassa on rapsakkaa ja tunteikasta repivyyttä, joka noudattelee tyylisuunnan perinteitä. Yleisemmin kappaleissa on löydettävää moneksi kuuntelukerraksi. Riehakkaat blastit vaihtuvat lennossa hitaampaan fiilistelyyn ja kitarat lirkuttelevat jatkuvasti kiintoisia tarinoitaan. Tässä levyssä riittää ihasteltavaa. Upea esikoinen.

Lisää luettavaa