Suoraviivaisen vihainen nyrkinisku päin naamaa – arviossa Sacrilegious Impalement

Julkaistu Infernossa 8/2023.

21.10.2023
SACRILEGIOUS IMPALEMENT
IV – Infinite Victor
WOODCUT

Kymmenen vuotta siinä kesti, mutta lopulta lahtelaisrienaajat ovat saaneet julkaistuksi uuden levyn. Alkuperäinen rumpali Asassin on palannut bändiin, ja muutenhan tässä onkin tuttuja jätkiä Evil Angelistä, Exordiumista ja Inferiasta.

Sacrilegious Impalement soittaa jokseenkin ruotsalaishenkistä ja Marduk-pitoista black metalia, jota on höystetty perinteisemmillä hevielementeillä ja jopa motörheadmäisellä rokkimenolla, mistä tulee mieleen Deströyer 666.

Soolot ja liidit ovat siis melkoista mustaa ilottelua ja yllättävän rempseää irrottelua. Muuten kappaleet ovat suoraviivaisen vihaisia nyrkiniskuja päin naamaa. Sounditkin ovat mukavan karheat ja vittumaiset, joten homma on
näiltä osin kunnossa.

Kaipailisin ehkä hieman omaperäisempää otetta, sillä yllä mainittujen bändien lisäksi levyltä voi löytää muun muassa Dissectioniä ja Mayhemiä. Eiväthän nämä paskoja vaikutteita ole, mutta kenties liiankin tuttavallisia.

Levyllä on mittaa viitisenkymmentä minuuttia, mikä syö siltä aivan terävintä kärkeä, mutta kaiken kaikkiaan Infinite Victor tarjoaa mukavaa ysärimeininkiä. Varmasti vuoden kovimpia kotimaisia julkaisuja.

Lisää luettavaa