Tarjoaa juuri sitä, mitä powermetallisti musiikiltaan haluaa – arviossa Twilight Force

Julkaistu Infernossa 1/2023.

05.03.2023
TWILIGHT FORCE
At the Heart of Wintervale
NUCLEAR BLAST

Ruotsalaisesta Twilight Forcesta on kasvanut reilussa vuosikymmenessä eurooppalaisen fantasiapowerin uljas airut. Neljännellään falunilaiskuusikko vaalii ansiokkaasti muun muassa italialaisen genrelegendan Rhapsody of Firen perintöä.

Mitä levyn musiikkiin tulee, powermetallisti ei voisi juuri enempää toivoa. Korkealentoista laulantaa, nopeita temponvaihteluita, väsymätöntä tuplabasaritulta, sankarillista tilulilua ja ylväitä orkestraatioita piisaa.

Levyn avaava Twilight Force, nimikappale ja Highlands of the Elder Dragon lumoavat vauhdillaan, hardrockahtava Dragonborn ja Skyknights of Aldria puolestaan vahvalla tunnelmallaan. Oma lukunsa ovat albumia tasapainottavat väliosa A Familiar Memory ja levyn sinetöivä nimihirviö The Sapphire Dragon of Arcane Might Is Back Again. Niiden barokkifolkia ja kelttiläisiä sävelkulkuja peilaava tarinointi istuu Twilight Forcen pirtaan kuin lohikäärme yötaivaalle.

At the Heart of Wintervale täyttää tuotannollisesti kaikki fantasiapowerin säännöt. Jatkolta toivon piirun verran koukukkaampaa sävellyskynää, ja se on siinä.

Lisää luettavaa