Tarttuvuutta ja kepeäniloista tunnelmaa ilman mainittavia huteja – arviossa Cry of Dawn

Julkaistu Infernossa 6/2023.

16.09.2023
CRY OF DAWN
Anthropocene
FRONTIERS

Ruotsalainen Cry of Dawn on Yngwie Malmsteenin, John Norumin sekä lukuisten muiden artistien ja bändien kanssa työskennelleen Göran Edmanin ympärille keskittyvä AOR-projekti.

Vuonna 2016 ilmestyneellä debyytillä mukana oli useampia jäseniä, mutta nyt miehiä on vain kaksi. Kaikki instrumentit hoitaa Tommy Denander, jonka ansioluettelo on kenties vielä komeampi kuin kaverillaan. Useita vastaavanlaisia projekteja aloittanut kaveri on työskennellyt muun muassa Michael Jacksonin, Alice Cooperin ja Deep Purplen kanssa.

Biiseissä on tarttuvuutta ja kepeäniloista tunnelmaa, mutta myös potkua ja haikeutta siellä missä niitä tarvitaan. Kitarat ovat usein taka-alalla, mutta silloin kun ne ovat esillä, meno on enemmän kuin kohdillaan. Seitsemääkymmentä lähestyvä Edman ei tietenkään kuulosta enää samalta kuin kasarilla, mutta miehen ääni on yhä huomattavan hyvässä kunnossa.

Lähes 50-minuuttinen Anthropocene ei ole genressään erityisen erottuvaa musiikkia, mutta se ajaa asiansa paremmin kuin hyvin. Levyllä ei ole välttämättä suuria hittibiisejä ja välillä junnataan liian pienellä vaihteella, mutta kokonaisuus pelaa ilman mainittavia hutiosumia.

Lisää luettavaa