Tasapainottelua herkkyyden ja hurjuuden välillä – arviossa Narnia

Julkaistu Infernossa 7/2019.

Narnia
From Darkness to Light
Narnia Songs

Kuten jo nimikin kertoo, tämä ruotsalaisyhtye on ammentanut inspiraationsa C. S. Lewisin klassikoksi nousseesta fantasiakirjasarjasta. Yhtyeen tuotannosta löytyy Narniaan viittaavia kappaleita, minkä lisäksi vuoteen 2007 asti sen jokaisen albumin kansikuvaa koristi kirjojen Aslania jäljittelevä leijona. 

Sittemmin tunnelmissa on ehkä valuttu kauemmas Narniasta, sillä nyt kappaleista tulee jostain syystä mieleen The Night Flight Orchestra. Tai oikeastaan sen pelkistetympi, hitaampi ja raskaampi versio. Musiikillisesti yhtyeet ovat tietysti melko erilaisia, mutta niiden otteissa on samaa tasapainottelua herkkyyden ja hurjuuden välillä. Sattumalta Sail On -niminen kappale löytyy myös yölento-orkesterin Skyline Whispersiltä. 

Parhaimmat kappaleet täyttävät albumin alkupuoliskon. A Crack in the Sky, You Are the Air that I Breath ja Has the River Run Dry ovat yksinkertaisia mutta mieleenpainuvia. Yhtye ei sorru ylimääräisiin kikkailuihin vaan tekee pienillä nyansseilla ja puhtailla soinnuilla yleisilmeestään selkeän. Nautittavan.