Tervetullut löyhähdys kuolometallikentälle – arviossa Jade

Julkaistu Infernossa 11/2022.

16.02.2023
JADE
The Pacification of Death
PULVERISED

Tässä on väkevä debyyttilevy. Saksalais-espanjalainen trio taikoo maukasta ja tunnelmallista death metalia, jossa herkullisin melodiakuljetuksin silattu death doom kohtaa synkkien sopukoiden ääniraidan.

Ritualistis-hypnoottinen poljento soljuu mustana virtana. Musiikki on valmista ja oma linja löytynyt hienosti jo esikoislevylle. Erityisen miellyttävää on se, että kappaleet on sekä sävelletty että sovitettu näkemyksellä. Hyvänä esimerkkinä toimii kolmosraita Emanation of Decay, jossa on kaikkea keskitempoisesta tuplabasarijyräyksestä rivakkaan hakkaukseen, ja kuvioissa on kaiken aikaa mielenkiintoisia kulkuja.

Örinän lisäksi levyllä hyödynnetään huutavan julistavia puhtaita lauluja. Niitä on ehkä hieman yliviljelty, mutta toisaalta ne tuovat musiikkiin oman originaalin mausteensa.

The Pacification of Death on kuuden biisin ja neljänkymmenen minuutin matka syvyyksiin. Siinä on Grave Miasmalta tuttua vellovaa otetta, mutta huomattavasti enemmän terävyyttä ja tarttuvuutta.

Jade ei näytä kaikkia aarteitaan kerralla, vaan tutkittavaa ja löydettävää on jätetty useamman kuuntelun matkalle. Bändi on tervetullut löyhähdys kuolometallikentälle, jossa puuhailee nykyään jos jonkinlaista kloonia ja kopiokissaa.

Lisää luettavaa