Tulikuuma kuolonyrkki – arviossa Skeletal Remains

Julkaistu Infernossa 3/2024.

20.04.2024
SKELETAL REMAINS
Fragments of the Ageless
CENTURY MEDIA

Vuodesta 2011 moukaroineen Kalifornian kuolemanpartion musiikki on pysytellyt tasaisen laadukkaana läpi vuosien. Yhtyeen viides kokopitkä ei tee poikkeusta, joskin se on jopa poikkeuksellisen kova.

Laulaja-kitaristi Chris Monroy on heivannut örinästään loputkin Mameli-maneerit, jotka olivat pinnassa etenkin ensimmäisillä levyillä. Muutoin Skeletal Remains jatkaa tutuilla joskaan ei turvallisilla urilla. Terävien riffien sarjatuli on hiottu täyteen loistoon, ja kitarasoolot ovat taituruuden ja näkemyksen onnistunutta liittoa.

Fragments of the Agelessin death metal on suoraa jatkumoa Morbid Angelin Covenantille ja parille sen jälkeiselle levylle. Hetkittäin voisi ajatella paradoksaalisesti, että tässä soittaa MA-coverbändi, joka esittää omia biisejään. Pestilence- ja Death-vaikutteet ovat saaneet tehdä tilaa kokonaisvaltaiselle Morbid Angel -palvonnalle, jossa on hyppysellinen Cannibal Corpsea.

Ilmiselvistä esikuvien kumartamisista huolimatta Skeletal Remains seisoo tukevasti omilla jaloillaan. Bändi tuo 2020-luvulle tuulahduksen kuolometallin kulta-ajoista, mutta ei haaleana kopiona vaan tulikuumana kuolonyrkkinä.

Lisää luettavaa