Vahva ja kypsä debyyttijulkaisu – arviossa Nemecic

Julkaistu Infernossa 1/2018.

Nemecic
The Deathcantation
Inverse

Heinolalaislähtöinen, nykyään Jyväskylä–Jämsä-akselilla vaikuttava Nemecic omaa yli kymmenen vuoden historian. Eipä siis isompi ihme, että vasta nyt debyyttilevyn ulostaneen bändin pullat ovat aika mukavasti uunissa. 

Tuotos ei ole helpointa omaksuttavaa, ja sen parissa tuntuu löytyvän kerta kerran jälkeen lisää kiinnostavaa pureskeltavaa. Bändin tyylisuuntakaan ei hahmotu helposti. Modernimpaan thrashiin pohjaten se sisältää mukavan määrän vääntöä, asennetta ja voimaa. Kipakoiden riffien ohella löytyy melodioitakin, muttei kuitenkaan ylitsevuotavan kosiskelevaan malliin. Bändiä on vaikea verrata suoraan mihinkään tai kehenkään, mikä eduksi laskettakoon. 

Viisihenkinen porukka on hitsautunut soittonsa puolesta komeasti yhteen. Biisien vaatima tiukkuus saavutetaan moitteettomasti, eikä mikään sektori sorru yliyrittämiseen. Myös solisti Hämäläisen toiminta on vakuuttavaa, ja laulupuolelta löytyykin monenmoista nyanssia, joista räyhäpuoli erottuu ehkä huomattavimmin edukseen. 

The Deathcantation on vahva ja kypsä debyyttijulkaisu, joka sisältää aggressiota, groovea ja vähän tunnepuolen kutkutteluakin tasalaatuisesti, vailla notkahduksia.