Vahva kokonaisuus, jossa on vaihtelevuutta ja yllättäviäkin elementtejä – arviossa Jani Liimatainen

Julkaistu Infernossa 6/2022.

07.09.2022
JANI LIIMATAINEN
My Father’s Son
FRONTIERS

Suomalaisen powerin ja melodisen metallin kentällä kannuksensa ansainnut Jani Liimatainen julkaisi toukokuun alussa ensimmäisen soololevynsä. Kitaristi-lauluntekijä kasasi joukon tuttuja muusikoita hoitamaan lauluosuuksia, minkä lisäksi hän laulaa levyllä itsekin.

Ääneen pääsevät muun muassa Björn ”Speed” Strid, Timo Kotipelto ja Anette Olzon. Vierailijat istuvat biiseihinsä kuin nyrkki silmään, ja vaikuttaa todella siltä, että jokainen kappale on räätälöity esittäjälleen – silti ilman vaikutelmaa, että rallit kuulostavat laulajiensa emobändien Pirkka-kopioilta.

Vierailijat tuovat levylle lisää potkua, mutta biisit ovat tarpeeksi vahvoja kantamaan muutenkin. Niissä on monipuolisia, vaihtelevia sävyjä ja yllättäviäkin elementtejä. Kappalerakenteet ja pienetkin nyanssit kuulostavat tarkasti mietityiltä ja loppuun asti hiotuilta.

Sekä kokonaisuus että yksittäiset biisit ovat hyvin leppoisaa ja helppoa kuunneltavaa. Ilahduttavinta on tietysti se, ettei levy ei tunnu lainkaan pitkäveteiseltä, vaikka mittaa riittää lähes tunnin verran. Ajoittainen juustoisuus ja tukkoon ahdetut kohdat ovat liki ainoa asia, mistä voi vähän naputtaa.

Lisää luettavaa