Vahva linja pitää – arviossa Sinner

Julkaistu Infernossa 6/2022.

SINNER
Brotherhood
ATOMIC FIRE

Saksalainen Mat Sinner tunnetaan niin tuottajana, Rock Meets Classic -orkesteriprojektin isänä kuin Primal Fearin ja Sinnerin perustajajäsenenä ja basistina.

Musiikin monitoimimiehen kaksi bändiä ovat periaatteessa kovin erilaisia keskenään: Primal Fear on selkeä power metal -pumppu, kun taas Sinner edustaa hardrockimpaa kamaa ja perinteistä heviä. Vuosien saatossa genrerajat ovat kuitenkin paukkuneet suuntaan ja toiseen.

Suurin osa Brotherhoodista menisi aivan täydestä miehen toisen bändin tuotantona – vain Ralf Scheepersin laulut puuttuvat. Suurin ero Primal Feariin on siinä, että yhdestätoista kappaleesta pääosa on oikeasti vahvaa materiaalia ja tuotanto loppuun asti mietittyä. Biisien mitat keikkuvat neljän ja seitsemän minuutin välillä, mutta tylsiä hetkiä ei juuri ole.

Synkistä teemoistaan huolimatta albumi on mukavan kepeää kuunneltavaa. Bonusbiisiksi pistetty The Killers -laina When You Were Young poikkeaa sopivasti muusta meiningistä.

Tämä on kahdeskymmenes albumi yhtyeen 40-vuotisessa historiassa. Jos tällaisten lukujen jälkeen syntyy vielä jotain näin mahtavaa, ei voi kuin toivoa bändin jatkavan samalla linjalla.

Lisää luettavaa