Vaihtelua rutiineihin – arviossa Sonata Arctican akustinen levy

Julkaistu Infernossa 1/2022.

06.03.2022
SONATA ARCTICA
Acoustic Adventures, Volume One
NUCLEAR BLAST

Kotoinen melometallilähettiläämme Sonata Arctica lanseerasi tuotantonsa esittämisen akustisesti klubeilla ja festareilla joitakin vuosia sitten. Selkeää jatkumoa ilmeisen nappiin osuneelle vedolle on julkaista albumillinen akustisia Sonata-biisejä.

Rehellisesti sanoen: ilman Acoustic Adventuresiakin pärjäisi. Kuten olisi pärjännyt ilman uudelleen nauhoitettua Eclipticaakin. Mutta kriitikon turhake on monesti fanin aarre.

Bändillekin konsepti on otollinen, kahdestakin syystä. Se on helppo tapa myydä samat biisit kuulijoille uudestaan. Vielä parempaa on hankkeen taiteellinen anti. Akustinen lähestymistapa toki haastaa, mutta se myös avaa soittajille mahdollisuuden päästä kokeilemaan ja irrottelemaan – saada vaihtelua ja tuulettaa rutiineja ainakin niiden kappaleiden osalta, joita on veivattu kiertueilla jo vuosikymmeniä.

Toki Acoustic Adventures on myös tehty hyvin. Ykkösosan kappalevalinnoista voi olla montaa mieltä, mutta onneksi levyllä on sopivasti vanhaa ja suoraviivaisempaakin materiaalia. Esimerkiksi hypernopea Wolf & Raven sipsuttaa kivasti kepoisillakin volyymeilla.

Lisää luettavaa