Väkevää vihaa, kylmyyttä ja toivottomuudesta kumpuavaa surumielisyyttä – arviossa Hate Forest

Julkaistu Infernossa 2/2023.

30.03.2023
HATE FOREST
Innermost
OSMOSE

Ukrainalainen Hate Forest on nimensä mukainen paketti aggressiota, vihaa ja maailmantuhoa. Drudkhissakin vaikuttavan historianopettajan Roman Saenkon toinen bändi kanavoi miehen pimeämpää ja vihaisempaa puolta. Levyn tunnelma nousee paikoitellen hyvinkin Burzum-henkiseksi ritualistiseksi paatokseksi, mikä ei ole tietenkään lainkaan huonompi juttu.

Innermost jatkaa kutakuinkin samoilla linjoilla kuin parin vuoden takainen Hour of the Centaur, mutta uusi levy tuntuu vieläkin kylmemmältä ja misantrooppisemmalta. Biiseissä lemuaa väkevä viha, kylmyys ja toivottomuudesta kumpuava surumielisyys. On todella hurjaa, miten kovia levyjä Saenko on julkaissut lyhyen ajan sisällä sekä Drudkhin että Hate Forestin nimissä.

Periaatteessa Innermostilla ei keksitä mitään uudelleen: pyörä on edelleenkin pyörä ja liekki lepattaa julmasti. Ukrainalaislegenda on vain niin järjettömän taitava sä- veltäjä, ettei hyvin yksinkertaisen mutta toimivan materiaalin edessä voi kuin nöyrtyä.

Saenko on epäilemättä tälläkin hetkellä sotimassa, kuten suurin osa paikallisen skenen muusikoista. Pitää toivoa, että mies säilyy hengissä keskellä terroripommituksia ja sodan julmuuksia. Kiihkoa Saenkossa ainakin riittää, joten punakoneen ryöstäjä- ja raiskaajalaumat saavat varoa askeleitaan.

Lisää luettavaa