Valjua perinneheviä – arviossa By Fire and Sword

Julkaistu Infernossa 8/2023.

10.11.2023
BY FIRE AND SWORD
Glory
NO REMORSE

Idahon pääkaupungista Boisesta tuleva By Fire and Sword takoo ensilevyllään perusvarmaa ja kliseistä perinneheviä.

Kristillisistä teemoista ammentava yhtye osaa kyllä tarvittaessa toimittaa tarttuviakin riffejä ja melodioita, mutta valitettavasti Glory tuntuu kokonaisuutena valjulta esitykseltä. Suurin syy tähän lienee laulaja Tom Newby, jonka äänessä ei tunnu olevan minkäänlaista intohimoa tai tulkintaa, vaan kaikki kappaleet vedetään läpi aneemisen oloisella perusrutiinilla. Ei ole näköjään pyhä henki tässä kohtaa inspiroinut!

Musiikillisesti yhtye esittelee paikoitellen varsin mainioita aihioita, jotka ammentavat heavy metalin syvästä ja rikkaasta historiasta. Bändin säveltaiteessa kuuluu vaikutteita niin Virgin Steeleltä, Manilla Roadilta, varhaiselta Helloweeniltä, Iron Maideniltä kuin Raveniltäkin. Teoriassa kaikki palikat ovat oikeilla paikoillaan, mutta käytännössä lopputulos ei ole niin energinen ja voimallinen kuin toivoisi.

Iloisesti liitävä päätösbiisi Dear Reverend (Please Take My Hand) ja eeppisesti doomaileva Tap the Conduit ovat ehdottomasti parasta, mitä levyllä on tarjota. Lähellä, mutta ei sikaria.

Lisää luettavaa