Varman päälle pelattua ja sataan kertaan kuultua hevirokkia – arviossa Last in Line

Julkaistu Infernossa 5/2023.

02.07.2023
LAST IN LINE
Jericho
EAR

Amerikkalainen Last in Line käynnistyi reilut kymmenen vuotta sitten entisten Dio-miesten ajatuksesta kasata bändin alkuperäinen kokoonpano uudestaan – ilman Ronnieta tietysti. Tuolloin Vivian Campbellin ja Vinny Appicen lisäksi mukana olivat basisti Jimmy Bain ja kosketinsoittaja Claude Schnell, jotka ovat sittemmin tippuneet kelkasta.

Nykyisin basson varressa on Ozzy Osbournen bändissä 1980-luvulla pari vuotta soittanut Phil Soussan. Alusta asti mukana ollut Andrew Freeman on puolestaan laulanut muun muassa Lynch Mobissa. Aivan sama, missä projektin juuret ovat, mutta Dion kanssa tällä musiikilla ei ole mitään tekemistä.

Eipä levyä tarvitse hehkuttaa muutenkaan. Vaikka ryhmässä on oikein vanhan liiton tekijämiehiä ja varmoja osaajia, biisimateriaali on lähes hävyttömän ala-arvoista. Albumi on luonnollisesti lähes tunnin mittainen, eikä yksikään kappale jää mieleen aivan liian monesta kuuntelukerrasta huolimatta.

Siellä täällä saattaa olla ihan kiva soolo tai riffi, mutta isommassa kuvassa tästä ei jää käteen mitään. Sataan kertaan soitettua hevirokkia, jota ei pelastaisi edes se, että itse Dio esittäisi nämä biisit.

Lisää luettavaa