Varsin siististi ja harkitun oloisesti esitettyä jyrkkää doomia – arviossa God Disease

Julkaistu Infernossa 2/2023.

01.04.2023
GOD DISEASE
Apocalyptic Doom
GRUESOME

Kotimaisen God Diseasen death doom on osaavaa, vaikka on hämmentävää, ettei yhtyeen varsinaisessa kokoonpanossa ole kitaristeja. Jelppikädet hoitavat ne hommat ja ovat ilmeisen hyvin inessä. Kitaratyöskentely ja -sovitukset ovat God Diseasen erottavin tekijä laahustelun synkässä maisemassa.

Varsin siististi ja harkitun oloisesti esitetty jyrkkä doom on laadukasta. Samalla suunnitelmallisuuden ja ”huolella tekemisen” tuntu kuuluu jonkinasteisena pidäkkeenä tunnepuolella ja häivähtävänä varovaisuutena ilmaisussa. Jylhä ja asianmukaisesti tuotettu albumi on toki hyvää lunastusta, mutta oma makuni kaipaisi jämptisti loppuunvietyjen suoritteiden oheen heittäytymistä ja rosoa.

Pääosin hyvin hitaasti raahautuva ja pelkällä örinällä tulkittu tuomio on raskassoutuista, mutta ei ylenpalttisen raskasta. Kitarat soivat runsaasti yläkieliltä ja tempovaihteistostakin löytyy mukavasti eri asetuksia.

Tuntuu kuitenkin, ettei yhtye saa puristettua moniulotteisista ja vereslihaisista kappaleistaan irti kaikkea kudosnestettä. Jonkinlainen ulkokohtaisuus välittyy juuri sen verran häiritsevästi, että vakuuttavuus ei ole täydellinen. Yritys on kuitenkin kunniakas ja suorituksen arvelisi menevän monelle täydestä.

Lisää luettavaa