Vauhtia, vaaraa ja rikkinäistä romantiikkaa – arviossa Maggot Heart

Julkaistu Infernossa 8/2023.

03.11.2023
MAGGOT HEART
Hunger
SVART / RAPID EYE

Ruotsalais-saksalainen Maggot Heart soittaa hikisen angstista rockmusiikkia, joka kuulostaa äkkiseltään The Leather Nunin ja Patti Smithin risteytykseltä.

Synkän post-punkin ja energisen katurockin vaikutteita ilmentävä trio koostuu laulaja-kitaristi Linnéa Olssonista, basisti Olivia Aireystä ja rumpali Uno Bruniussonista. Yhtyeen kolmas albumi Hunger on eittämättä sen tähän mennessä paras ja monipuolisin levytys.

Archer-biisi on hyvä esimerkki siitä, kuinka bändi pyrkii laajentamaan ilmaisunsa rajoja. Intensiivisessä balladissa kuullaan Fabien de Menoun pianoa, Lars Zanderin tenorifonia ja Jan Groppelin trumpettia, jotka tuovat perusbändisoundin oheen oman hektisen lisäulottuvuutensa.

Sinkuiksi irrotetut This Shadow ja Looking Back at You esittelevät Maggot Heartin perusvarmaa osaamista. Ensin mainittu vakuuttaa synkällä Moottoritie on kuuma -henkisellä riffittelyllä, jälkimmäinen taas on myrskyisän hektinen veto, jossa rumpali Bruniusson pääsee oikein kunnolla vauhtiin.

Maggot Heart on ehdottomasti yksi tämän hetken vakuuttavimmista rockyhtyeistä. Siinä on vauhtia, vaaraa ja rikkinäistä romantiikkaa. Siinä on kaikki.

Lisää luettavaa