Voimallista syvyyksien kuolometallia – arviossa Abolish

Julkaistu Infernossa 6/2023.

11.09.2023
ABOLISH
…from the Depths
F.D.A.

Turkkilaisviisikko jätti demot, ep:t ynnä muun pikkutilpehöörin väliin ja oikaisi suoraan pitkäsoittokantaan. Rohkea mutta toimiva teko. Pandemia-aikana kokoon kursittu levy sisältää voimallista syvyyksien kuolometallia.

Promolappunen sen tietää: ”rotten and morbid female fronted death metal”. Allekirjoitan joka sanan. Deadhouse-studion uumenissa narutettu …from the Depths on soundimaailmaltaan miellyttävän skarppi mutta rujo. Taidokkaasti taottu death metal soi tasapainoisesti.

Seitsemän biisin ja 44 minuutin muserrus on sukua esimerkiksi Dismalle, Immolationille, Grave Miasmalle ja muille synkän virran soutajille. Levyllä soi sopuisasti niin raivoisa tasablasthakkaus kuin hitaasti hyllyvä veripalttu. Kappaleilla on reippaalla kouralla mittaa, mutta tunnelma pysyttelee katossa lähes koko ajan – ainakin katakombin katossa.

Lucy Ferra -nimellä operoivan laulajan kurkusta irtoaa multaisen maukasta murinaa, joka ei ainakaan vähennä kokonaisuuden toimivuutta. Ei tällaisella musiikilla koskaan suuria massoja tavoiteta, mutta omassa genressään Abolish voi hyvinkin saada nimeä.

On sanomattakin selvää, ettei tämä levy anna kaikkea kertaistumalta, mutta ajan kanssa ja korva tarkkana portit narahtavat auki.

Lisää luettavaa