Ylivoimaisen hyvää – arviossa KK’s Priest

Julkaistu Infernossa 8/2023.

13.11.2023
KK’S PRIEST
The Sinner Rides Again
NAPALM

Entinen Judas Priest -kitaristi K.K. Downing esitteli kaksi vuotta sitten uuden yhtyeensä debyyttilevy Sermons of the Sinnerin voimin. Kaikesta kikkailunhajusta huolimatta se osoittautui yhdeksi vuoden kovimmista perinteisen heavy metalin albumeista.

Helposti olisi luullut, että KK’s Priest ei kykene toistamaan samaa temppua, mutta mitä vielä, yhtye lataa toisellaan vielä pykälää raivokkaammin.

Esimerkiksi Sons of the Sentinel, Reap the Whirlwind ja One More Shot at Glory ovat kaiken vertailun kestäviä metalliveisuja, joilla soitetaan ja lauletaan ylivoimaisen hyvin.

Tim ”Ripper” Owensin pestaaminen KK’s Priestin laulajaksi on osoittautunut monessakin mielessä peliliikkeeksi. Owensilla on viljalti kannuksia, mutta The Sinner Rides Againillä mies tekee yhden uransa kovimmista laulusuorituksista.

Biisien nimien kuittailu Downingin entisen bändin suuntaan voisi olla hyvin noloa, vaan ei nyt, kun sävellykset kantavat näin komeasti. Judas Priestin seuraavan levyn täytyy olla vähintään Firepowerin (2018) tasoa, jos se aikoo pistää Downingin versiolle nokkiin.

Lisää luettavaa