Inferno 4/2019: Possessed, Leverage, Enforcer, Grand Magus, JP Leppäluoto, Lähiöbotox, Necromancer…

Sadaskuudeskymmeneskahdeksas Infernon numero julki torstaina 18. huhtikuuta.

17.04.2019

Suomen kansa on puhunut, ja meno on ilmeisen ankea. Maalinkin hylkäsivät, saatana.

Meillä Infernossa  sentään ilakoidaan trullihattu vinossa monin erilaisin heavy metal -mallisin elkein. Lehden kärkeen niitä tarjoilee Joni Juutilaisen kasaama Sytykkeitä-palsta, jolla haastatellaan pääsiäisen alla akteja De Lirium’s Order, Sins of the Damned, Critical Extravasation, Iron Griffin ja Palehørse.

Pidempien artikkelien päällikkönä kököttää legendaarisen Possessedin Jeff Becerra. Miehen riivattu lempilapsi julkaisee pian uuden studioalbumin kevyet 33 vuotta edellisen perään, ja kappas vain, se ei ole edes väsynyt. Sitä ei ole myöskään elämässä ns. kaikenlaista kokenut herra Becerra, mikä välittyy Timo Isoahon rustaamasta haastattelusta vaivattomasti.

Muista perushaastatteluista mainittakoon ruotsalaiset Enforcer ja Grand Magus – kumpainenkin tavallaan perushevin asialla, joskin ensin mainittu nyt Bon Jovi -kuorrutuksella –, kotimainen heavyjuhta Leverage, joka palaa hommiin melkoisen tauon jälkeen uusvanhoin asein, sekä Lähiöbotox, joka uhkaa levittää päällemme nu-metalin, tuon perin pahamaineisen, nyt ilmeisesti paluuta tekevän musiikkityylin tuhkia.

 

Enforcer lisäsi perusheviinsä valtavirtarockin  imua. Kuva: Cintia Regueiro

Meillä on myös teemajuttu, päätimme nimittäin esitellä parikymmentä metallilevyä, joiden kannet eivät oikein antaisi olettaa sisällön olevan kovuutta, mutta niinpähän vain lätty on sisältä kaunis. Oheinen kansi saattaa liittyä tapaukseen.

 

Kiitos, Artillery. Kyllä silmä lepää.

Pölkyllä lepäävä kaula kuuluu JP Leppäluodolle, tuolle Raahen Rytmikkäiden muinaiselle tanssijaässälle, joka kiertää parhaillaan Suomea esittäen entisten yhtyeidensä Charonin ja Harmajan materiaalia. Vanhassa liitossa ruoditaan hyvinkääläisen, vastikään kokoelmalevylle päätyneen Necromancerin uraa, ja Salamyhkässä soi brasilialaisen kulttibändin Sarcófagon mahtava I.N.R.I.

JP Leppäluoto, tuo Raahen Rytmikäs.

Tähän kun vielä lisätään musiikin ja ruumiinkulttuurin suhdetta pohtiva Kimmo Koskis -kolumni, Heavy Cooking Clubissa louskuttavat ja louskutettavat ”äkäisen possun posket”, levyarvioiden paalulta löytyvä Entombed-livelevy ja Kuudenteen piiriin haastateltu, pian Suomeen saapuva WWE-painija ja kova metallidiggari Joseph ”Rowan” Ruud, niin alkaahan tuossa jo olla.

Tällaista torstaina 18. huhtikuuta. Syökäähän mämmiä.

Lisää luettavaa