Inferno 9/2014: Ghost Brigade, Machine Head, Devin Townsend, Gary Holt, Sanctuary…

Vuoden toiseksi viimeinen numero julki perjantaina 7. marraskuuta.

06.11.2014

Kovastihan nuo vakuuttelevat, että musiikkkinsa on toivoa täynnä, mutta kummasti se aina mielen madaltaa – mikä on tietysti juurikin hyvä. Kysymyksessä on siis Jyväskylän Ghost Brigade, joka on aivan ansiosta lehtemme kannessa.

MachineHead2014b_TravisShinn

Machine Headin nokkamiehellä Robb Flynnillä tuntuu olevan mielipide vähän asiasta sun toisesta, mutta uudesta musiikistaan hän ei kuulemma jaksa puhua. Mutta jaksoipa sitten kuitenkin.

Devin_Townsend

Kanadan vauhtiveikko Devin Townsend lykkää levyä vähän väliä, ja niinhän tuo tuntuu esiintyvän lehdessämmekin tämän tästä. Vaan kun eipä esiinnykään, kysymyksessä on näet illuusio. Nyt juttu on kyllä ihan taivahan tosi.

Moni hieraisi aistinelimiään, kun totutusti ruotsalainen deathin superyhtye Bloodbath tiedotti kiinnittineensä laulajakseen britin, Paradise Lost -ukkeli Nick Holmesin. No, ei sitä meinannut oikein uskoa mies itsekään, selviää haastattelustamme.

Emigrate1

Rammsteinin Richard Kruspella on myös bändi nimeltä Emigrate, tiesittekö? Entä sen, että bändissä paukuttaa rumpuja Apocalyptican kannumies? No nyt tiedätte ja voitte lukea enemmän lehdestä.

Kuka on ehkä kovin metallikomppikitaristi? No tietysti Exodusin ja Slayerin Gary Holt, tuo leppoisa perheenisä, jonka lavaolemus tappaa – ainakin kitaroita. Nyt on miehen oma kaula Pölkyllä.

1990-luvulta tuttu seattlelaisorkka Sanctuary kuulostaa tätä nykyä Nevermorelta. Miten tässä näin pääsi käymään? Se selvinnee, kun Vanha liitto -haastattelussa on paluun tehneen yhtyeen kitaristi Lenny Rutledge.

Palannut on myös Hollannin Asphyx-viitteinen kuolometalliretkue Soulburn, ja meno on entistä visvaisempi. Hurraa!

KHOLD_2

Norjalainen black’n’roll-akti Khold on niitä bändejä, jotka eivät pahemmin muutu (asia, jota sivutaan myös Päänavauksessa, muuten). Teimme haastattelun silti. Eikä muuten muutu juuri irkkupakanakopla Primordialkaan. Teimme haastattelun silti.

Anaal Natrakh, siinäpä vasta kova bändinnimi. Eikä ole hullumpi itse bändikään, myöskään jututettavana.

nightingale

Sama pätee Dan Swanöön, joka puhuu jalat alta vaikka hirveltä. Nyt ukon bändeistä on jutun alla pitkän levytystauon jälkeen palaava kevythevisinko Nightingale.

Kun paljastan vielä yhdessä jättimäisessä virkkeessä, että levyissä on pääosassa joulukuinen uusi Mors Principium Est -hienous, Heavy Cooking Clubissa kokkaa U.D.O.-yhtyeen suomalaisveijari Kasperi Heikkinen, Salamyhkässä ruoditaan Unidaa, Suomisen Teemun kolumnissa pohditaan saunallisen kirjoitusstudion tarvetta, 6. piirissä mietitään KYPCK-Erkin kera Venäjän rockpolitiikkaa, Sytykkeissä esiintyvät muiden muassa Satanic Warmaster, Estado Novo sekä Decaying ja… eiku, siinähän se kutakuinkin olikin!

Lisää luettavaa