”Älä koskaan anna taiteestasi tulla kulutustavaraa” – Avenged Sevenfold -nokkamies neuvoo aloittelevia bändejä

"Ihmiset haluavat nähdä juuri sinun luovuutesi. Johda tietä", toteaa M. Shadows.

15.08.2022

Vuonna 1999 perustetun Avenged Sevenfold -yhtyeen keulahahmo M. Shadows julkaisi Twitterissä liudan tweettejä, joissa tämä antaa vinkkejä kaikille nouseville kyvyille:

”Huomio kaikki aloittelevat ja tulevat artistit: älä koskaan anna taiteestasi tulla kulutustavaraa. Anna luovuutesi viedä sinut minne vie ja anna asioiden tapahtua, jos on tapahtuakseen. Aina”, M. Shadows aloittaa neljän twiitin ketjunsa.

”Opi, missä rajat menevät, jotta voit mennä niiden yli. Mikään ei vie sinua kauemmas siitä, mikä on oikeasti tärkeää, kuin se, että yrittää luoda jotain, joka miellyttää kaikkia. Tilastot näyttävät, missä olemme olleet – eivät sitä, mihin olemme menossa.”

Laulaja kommentoi myös musiikkialan suhdetta uusiin web3-teknologioihin kuten kryptovaluuttoihin ja NFT:hen, jolla yksilöidään virtuaalisia kohteita ja kirjataan niiden omistussuhteita lohkoketjun avulla. Hän sanoo, että ne, jotka osoittivat näihin asioihin kiinnostusta, mutta vetäytyivät pian, olivat alun alkaenkin liikkeellä ”vääristä syistä”. Lopuksi hän toivoi, että luovuus ja omaperäisyys alkaisi kukkia artistien keskuudessa näin pandemian jälkeen.

”Jos haluat olla muusikko, maalari, biisinkirjoittaja, kirjailija – mikä tahansa. Älä tee kulutustavaraa. Ihmiset haluavat nähdä juuri sinun luovuutesi. Johda tietä.”

Avenged Sevenfold on julkaissut levyn viimeksi vuonna 2016 ja seuraajaa The Stage -levylle on sittemmin työstetty kaikessa rauhassa. Vuosi sitten M. Shadows vakuutteli levyn tulevan ulos kuluvan vuoden kesään mennessä, mutta nyt levy on ilmestymässä joko vuoden lopussa tai aikaisin ensi vuonna. Laulajan mukaan julkaisua on lykätty, koska bändi ei halua laittaa levyä ulos ilman, että se pääsee sen tiimoilta heti kiertueelle.

”Jos meiltä vie kaksi tai kolme vuotta säveltää ja äänittää levy, emme todellakaan julkaise sitä, jos emme voi soittaa sitä livenä, koska se innokas odotus puuttuu”, laulaja totesi taannoin Kerrang!-lehden haastattelussa.

”Ei tarvitse kuin vilkaista iTunesia tai Spotifyta nähdäkseen, miten nopeasti asiat muuttuvat. Se kiinnostuksen kohde vaihtuu viikottain. Jos levy ilmestyy elokuussa, mutta et pääse keikalle kuin seuraavan vuoden elokuussa, ei ketään enää silloin kiinnosta. Heti kun uusi Gojiran, Metallican tai Megadethin albumi tulee, ketään ei kiinnosta, mitä sitä ennen julkaistiin. Haluamme varmistaa, että pääsemme heti soittamaan uusia kappaleitamme livenä ja ihmiset voivat innostua niistä.”

Lisää luettavaa