Avenged Sevenfold työstää uutta levyään kaikessa rauhassa – julkaisee albumin vasta, kun kiertueet ovat taas mahdollisia

Ei ole järkeä julkaista levyä, jos sen kappaleita ei pääse heti soittamaan livenä, tuumaa M. Shadows.

31.12.2020

Avenged Sevenfold on työstänyt seuraajaa vuoden 2016 The Stage -albumilleen kaikessa rauhassa pitkin vuotta. Nokkamies M. Shadows puhui aiheesta tuoreessa Kerrang!-lehden haastattelussa. ja totesi yhtyeensä olevan siinä mielessä onnekas, ettei se ole joutunut koronan vuoksi perumaan mitään sovittuja suunnitelmia.

”Meille oli tehty tarjouksia, joita emme kuitenkaan ottaneet vastaan, joten tämä on ollut siinä mielessä meille hyvä tilanne ettemme olisi muutenkaan tehneet mitään. Tarkoitus oli vain kirjoittaa uuden levyn biisejä, äänittää ne ja lähteä sitten kiertueelle. Tällä hetkellä levy on vielä kesken eikä maailmalla muutenkaan tapahdu mitään!” M. Shadows toteaa.

”Olemme tehneet biisejä nyt jo jonkun aikaa ja iso osa siitä oli jo valmiina. Mutta sitten päätimme ottaa hieman rennomman lähestymistavan ja kokoontua yhteen tyyliin kahtena päivänä viikossa viiden tai kuuden päivän sijaan. Äänitykset ovat siis edelleen vaiheessa ja on paljon asioita, joita emme voi nyt tehdä, kuten jousiorkesteriäänityksiä. Lisäksi miksaajamme on hieman iäkkäämpi kaveri emmekä halua hänen matkustelevan nyt koronan vuoksi, joten vaikka saisimmekin levyn nyt valmiiksi, emme saisi sitä miksattua. Emme ota siis turhia paineita vaan asiat rullaavat eteenpäin omalla painollaan.”

M. Shadowsin mukaan bändi on myös ehdoton sen suhteen, ettei uutta levyä julkaista, mikäli bändi ei pääse kunnolla kiertämään sen tiimoilta.

”Totuus on se – ja tätä kukaan ei halua kuulla – että tänä päivänä rock ’n’ roll -musiikin tekeminen kestää kauemmin. Julkaisuun menee ainakin kolme vuotta ja jos joudumme sen jälkeen olemaan karanteenissa vielä vuoden, kukaan ei siinä kohtaa enää välitä paskaakaan levystä, joka on ilmestynyt jo vuosi sitten. Joten jos meiltä vie kaksi tai kolme vuotta säveltää ja äänittää levy, emme todellakaan julkaise sitä, jos emme voi soittaa sitä livenä, koska se innokas odotus puuttuu”, laulaja sanoo.

”Ei tarvitse kuin vilkaista iTunesia tai Spotifyta nähdäkseen, miten nopeasti asiat muuttuvat. Se kiinnostuksen kohde vaihtuu viikottain. Jos levy ilmestyy elokuussa, mutta et pääse keikalle kuin seuraavan vuoden elokuussa, ei ketään enää silloin kiinnosta. Heti kun uusi Gojira-albumi tai Metallica-albumi tai Megadeth-albumi tulee, ketään ei kiinnosta, mitä sitä ennen julkaistiin. Joten haluamme varmistaa, että pääsemme heti soittamaan uusia kappaleitamme livenä ja ihmiset voivat innostua niistä.”

Lisää luettavaa