Alice Cooper tekee seuraavan albuminsa alkuperäisen Alice Cooper Bandin kanssa – ”Palaamme Killer-levyn tunnelmiin”

Vuoden 2011 Welcome 2 My Nightmare -levyllä Alice Cooper palaili vuoden 1975 konseptialbuminsa Welcome To My Nightmare pariin. Seuraavaksi Cooper aikoo palata vuonna 1971 julkaistun Killer-albumin tunnelmiin. Kanavoidakseen paremmin tuon ajan soundia Cooper on palannut yhteen silloisen, aidon ja alkuperäisen Alice Cooper Bandin kanssa. Tai ainakin siis sen vielä elossa olevien jäsenten kanssa.

Cooper kertoi Weekenderin haastattelussa demottaneensa jo kolme, neljä kappaletta rumpali Neil Smithin ja kitaristi Mike Brucen kanssa. Basisti Dennis Dunawayllakin on Cooperin mukaan saman verran biisejä kirjoitettuna.

– Olemme aina olleet kitararock-bändi ja tulemme aina sitä olemaankin. Mietimme, miltä haluaisimme seuraavan levymme kuulostavan ja homma alkoi mennä yhä enemmän Killerin suuntaan. Joten tuumin, miksemme palaisi sen levyn soundiin ja siihen mielentilaan, joka meillä silloin oli. Eihän sitä tietenkään täysin voi millään toisintaa eikä tarkoituksena ole tehdä mitään nostalgiatrippiä. Mutta haemme samoja elementtejä, jotka tekivät tuosta levystä toimivan, Cooper toteaa.

– Sitä paitsi on hauska tehdä jälleen töitä näiden kavereiden kanssa, viime kerrasta onkin jo aikaa. Olemme nyt kirjoittaneet ja demotelleet biisejä Phoenixissä parin viikon ajan. Saa nähdä, päätyvätkö ne levylle.

Cooper puhui myös Johnny Deppin ja Aerosmith-kitaristi Joe Perryn kanssa puuhailemastaan Hollywood Vampires -projektista. Kaverukset suunnittelevat jatkoa viime vuonna julkaistulle eponyymille debyyttialbumilleen.

– Tarkoituksena on tehdä myös omaa, alkuperäistä kamaa. Luulen, että seuraava levy tulee sisältämään noin 90 prosenttia omaa materiaaliamme.