Annihilatorin Jeff Waters sanoo lopettavansa laulamisen – ex-Iced Earth -solisti hoitaa tulevan kiertueen

Waters haluaa keskittyä taas pelkästään soittamiseen.

01.02.2022

Kanadalaisen thrash metal -veteraani Annihilatorin keulahahmo Jeff Waters sanoo, ettei aio jatkaa tulevalla kiertueella yhtyeen laulajana vaan keskittyy pelkästään soittamaan kitaraa. Kiertueen ajaksi lauluhommiin on pestattu Stu Block (Into Eternity, ex-Iced Earth), joka on myös mukana Annihilatorin 18. helmikuuta ilmestyvällä Metal II -levyllä, joka on päivitetty versio vuoden 2007 Metal-albumista.

Vuonna 1984 aloittaneen bändin perustajajäseniin kuuluva Waters on aina toiminut kitaristina, mutta hänen roolinsa laulajana on vaihdellut vuosien varrella. Hän toimi solistina lyhyesti jo 1980-luvun puolivälissä ennen ensimmäistä levyä, mutta otti isomman roolin liidilaulajana vuonna 1994 King of the Kill -pitkäsoitolla. Waters lauloi vielä kahdella seuraavalla levyllä (Refresh the Demon, 1996 ja Remains, 1997), jonka jälkeen debyyttilevyllä laulanut Randy Rampage astui takaisin remmiin. Muutamien kokoonpanomuutosten jälkeen Waters palasi taas lauluhommiin 2015.

”Sanoin Stulle, etten halua enää laulaa. Se verottaa liikaa. En ole mahtava laulaja, joten on vaikeaa soittaa ja laulaa samaan aikaan. Eikä minulla ole sellaista luonnollista, mahtavaa lauluääntä kuten vaikkapa [Metallican James] Hetfieldillä tai [Megadethin Dave] Mustainella”, Waters kertoo Blabbermouthin haastattelussa.

Metal II -levyllä kuullaan Watersin ja Stu Blockin lisäksi muun muassa ex-Slayer-rumpali Dave Lombardoa sekä useita alkuperäisellä Metal-albumillakin vierailleita muusikoita kuten Alexi Laihoa, Nevermoren Jeff Loomista, Arch Enemyn Angela Gossow’ta, The Hauntedin Anders Björleriä ja Lamb of Godin Willie Adleria.

”Se ei ole uusi levy, vaan pidän sitä enemmänkin uudelleenvisiointina. Sen ei ole tarkoitus kilpailla edellisen kanssa – alkuperäisellä soittanut Mike Mangini on ehkä maailman paras rumpali ja laulaja-kitaristi Dave Padden oli mahtava, joten kyse ei ole siitä. Halusimme julkaista levystä toisen version, memme talloa menneen päälle. Se oli vain hauska tapa herättää huomiota siihen, että levy-yhtiömme julkaisee uudelleen vanhaa katalogiamme ja toistaiseksi se on myös toiminut. Mutta samalla päätin, etten halua laulaa – olen kitaristi”, Waters sanoo.

YouTube video

Lisää luettavaa