As I Lay Dyingin riveissä jälleen muutoksia – pitkäaikainen basisti jättää bändin

Yhtyeellä on jo korvaava basisti sekä myös korvaava kitaristi aiemmin eronneen Nick Hipan tontille.

17.05.2022

Viime syksynä As I Lay Dying -yhtyeen kitaristi Nick Hipa (kuvassa äärimmäisenä vasemmalla) ilmoitti jättävänsä bändin. Nyt puolestaan pitkäaikainen basisti Josh Gilbert (kuvassa toisena vasemmalta) on ilmoittanut, ettei aio jatkaa enää yhtyeen riveissä.

”Nyt kun ensimmäinen kiertueemme sitten 2020 alun on lähestymässä loppuaan, bändissä on tapahtunut muutoksia. Viimeiset pari vuotta poissa tien päältä ja epävarmuus siitä, miten ja milloin keikoille taas pääsee, ovat suoneet aikaa pohtia mahdollisia muita pyrkimyksiä elämälle As I Lay Dyingin sijaan”, yhtye kirjoittaa tiedotteessaan.

”Josh Gilbert on päättänyt erota bändistä ja tavoitella muita musiikillisia mahdollisuuksia. Josh on ollut vahvasti mukana bändin toiminnassa vuodesta 2007 lähtien ja olemme kiitollisia siitä sekä pitkäaikaisesta ystävyydestä. Toivomme hänelle kaikkea hyvää ja odotamme innolla, mihin hänen polkunsa tulee johtamaan.”

Gilbert julkaisi myös oman lyhyen tiedotteensa omissa some-kanavissaan:

”15 vuoden jälkeen (mikä on lähes puolet elämästäni) olen päättänyt lähteä eri teille As I Lay Dyingista. Kaikista ylä- ja alamäistä huolimatta tulen aina olemaan kiitollinen, että sain etuoikeuden kasvaa maailmaa kiertäen ja soittaa musiikkia bändin kanssa. Mikään siitä ei olisi ollut mahdollista ilman faneja ja olen siitä teille kaikille vilpittömästi kiitollinen”, Gilbert kommentoi.

As I Lay Dying aikoo hoitaa loppuvuodelle sovitut keikkansa Yhdysvalloissa sekä Euroopassa tuuraavien muusikoiden avustuksella. Gilbertin korvaajaksi on kiinnitetty Miss May I -yhtyeestä tuttu Ryan Neff ja toiseen kitaraan Nick Hipan tontille on pestattu Unearth-yhtyeessä soittava Ken Susi.

 

Lisää luettavaa