Suomeen saapuvan As I Lay Dyingin keulahahmo kommentoi pitkäaikaisen kitaristin eroamista – ”Toivon todella pelkkää hyvää”

Nick Hipa sanoo eroamisen syyksi bändin sisällä muuttuneen ilmapiirin.

14.09.2021

Metalcore-yhtye As I Lay Dyingin riveissä vuodesta 2003 kitaraa soittanut Nick Hipa ilmoitti elokuun lopussa lähtevänsä bändistä. Hipa tiedotti asiasta Instagramissa julkaisemassaan kirjoituksessa, jossa tämä kertoi ottaneensa muuhun bändiin etäisyyttä jo vuoden ajan ja avasi syitä lähtönsä taustalla.

”Lähdin, koska se tarina ja tarkoitus, jolle koko reunionimme perustui, mureni merkittävästi ajan myötä. Jäljelle jäi vain pinnallisia asioita, joita en voi tukea tai joissa en halua olla osallisena”, Hipa kertoo.

”Tarkoitukseni ei ole syytellä niitä, jotka ovat päättäneet jäädä ja olla osallisena. Paljon hyviä asioita saadaan aikaan, kun keskitytään musiikin voimaan. Kuitenkin viime aikoina olen kokenut, että sen hintana on ollut sietää käytöstä, joka on loukkaavaa, epäkunnioittavaa ja satuttaa muita. Niin on käynyt ennenkin enkä pysty enää kävelemään sitä samaa polkua.”

Bändin keulahahmo, laulaja Tim Lambesis julkaisi hiljattain omalla Instagram-sivullaan kuvan, jonka saatetekstissä tämä kommentoi pitkäaikaisen kitaristin eroamista.

”Se, että on eri mieltä asioista, mutta silti välittää toisen hyvinvoinnista, on asia, joka tuntuu olevan nykyisessä ilmapiirissämme tyystin kadonnutta. Haluan vain sanoa, että toivon todella pelkkää hyvää Nick Hipalle jatkossa ja olen kiitollinen, että hän toivoo minulle/As I Lay Dyingille samaa”, Lambesis kirjoittaa.

”Muutaman viimeisen vuoden ajan olen halunnut keskittyä vain musiikkiin, koska se muistuttaa, miksi ylipäänsä perustin bändin 20 vuotta sitten. Odotan innolla uuden musiikin tekemistä ja sitä, että pääsemme taas näkemään teidän kiertueella.”

As I Lay Dying saapuu Suomeen ensi vuoden keväällä. Yhtye konsertoi yhdessä Dying Fetusin ja Emmuren kanssa Tampereen Pakkahuoneella (6.4.2022) sekä Helsingin Kulttuuritalolla (8.4.2022).

 

Lisää luettavaa