Axl Rose kommentoi raportteja, että hänen yleisöön heittämä mikki olisi aiheuttanut fanille vakavia vammoja – ”Emme tietenkään halua vahingoittaa ketään”

Guns N' Roses -nokkamies on tavannut heittää mikrofonin yleisöön keikan päätteeksi jo kolmen vuosikymmenen ajan.

05.12.2022

Guns N’ Roses -laulaja Axl Rosella on lähes koko yhtyeen olemassaolon ollut tapana keikkojen päätteeksi viskata mikrofoninsa komeassa kaaressa yleisöön. Viikonloppuna maailmalta kantautui raportteja, että hiljattain Guns N’ Rosesin keikalla ollut australialainen Rebecca Howe olisi saanut Rosen heittämän mikrofonin kasvoihinsa. Howen mukaan mikki osui suoraan hänen nenäänsä, minkä johdosta tämän nenänvarteen tuli komea vekki sekä kuhmu ja hänen molemmat silmät mustuivat.

”Mitä jos se olisi osunut hieman enemmän vasemmalle tai oikealle? Olisin voinut menettää silmäni. Mitä jos se olisi osunut minua suuhun ja murtanut hampaita? Jos pääni olisi ollut silloin kääntyneenä muualle ja se olisi osunut minua ohimoon, olisin voinut kuolla”, Howe kommentoi Adelaide Advertiserille.

Uutiset tapauksesta kantautuivat myös Rosen korviin ja laulaja kommentoikin asiaa pitkällä Twitter-kirjoituksella. Hän vakuutti, että kyseessä oli puhdas vahinko ja sanoi lopettavansa tämän pitkäaikaisen perinteensä tähän.

”Emme tietenkään halua vahingoittaa ketään emmekä halua, että kenellekään käy pahasti keikoillamme. Olen heittänyt mikin yleisöön keikkojemme lopuksi jo yli 30 vuoden ajan, joten ajattelimme, että se on tunnettu osa esiintymisiämme ja jotain, mitä fanit haluavat ja josta ovat tietoisia”, Rose kirjoittaa.

”Tästä huolimatta yleisen turvallisuuden vuoksi tästä lähtien pitäydymme heittämästä mikrofonia tai mitään muutakaan faneillemme esiintymisiemme yhteydessä.”

Lisää luettavaa