”Axlilla on jo helvetisti kamaa äänitettynä” – Slash povaa Guns N’ Rosesille valoisaa tulevaisuutta

Kitaristi sanoo bändin päässeen yli kaikesta entisaikojen "hevonpaskasta".

24.08.2018

Guns N’ Roses päättää massiiviseksi paisuneen Not in This Lifetime -paluukiertueensa marraskuussa heitettyään vielä pienen lenkin Aasiassa. Nyt kun Slash ja Duff ovat jälleet kimpassa Axl Rosen kanssa, spekulaatiot ja huhut yhtyeen mahdollisesta jatkotoimenpiteistä pyörivät luonnollisesti villeinä. Monien huulilla on totta kai kysymys, aikooko bändi suunnata yhdessä studioon.

Slash antoi Classic Rockille lausuntoja, joiden perusteella näin voi hyvinkin käydä. Kitarasankari povaa muutenkin yhtyeelle valoisaa tulevaisuutta ja vakuuttaa vanhojen skismojen olevan ollutta ja mennyttä.

”Nyt kun sotakirveet on haudattu, olemme palanneet yhteen ja tehneet [kiertueen], aiomme pitää homman kasassa. Kaikki se hevonpaska, joka sotki asiat silloin 1990-luvulla, johtui pitkälti ulkopuolisista vaikutteista, jotka on nyt eliminoitu pois kuvasta. Olemme nyt omillamme ja tulemme vitun hyvin toimeen”, Slash toteaa.

”Axlilla on jo helvetisti kamaa äänitettynä, joten alamme käydä läpi sitä savottaa. Jos teemme uuden levyn ja sen jälkeen kiertueen, näen hyvin tämän syklin jatkuvan maailman tappiin.”

Samaisessa haastattelussa Slash myös kommentoi huhuja, joiden mukaan hän olisi asettanut takavuosina myöhästelystä ja keikkojen keskeyttämisistä oman taiteenlajinsa tehneelle Axlille tiukat ehdot, jotta keikat alkaisivat ajallaan – ja niin ne ovatkin muutamia yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta Not in This Lifetime -kiertueella alkaneetkin. Kitaristi myöntää olleensa asian suhteen aluksi varautunut, mutta kiistää antaneensa mitään ukaaseja Axlille.

”Kun teimme ne Coachella-keikat, takaraivossani kyti epäilys, miten homma mahtaa sujua. Mutta Axl on ollut aivan uskomaton ja olemme soittaneet nyt keikkoja melkein kaksi vuotta ilman ongelmia, vaikka hänen suuntaan on heitetty vaikka mitä. Mutta se ei johdu mistään, mitä minä olisin sanonut”, Slash vakuuttaa.

”Olen kuullut huhuista, joiden mukaan eroaisin bändistä, jos jotain sellaista tapahtuisi tai että olisimme tehneet jonkun sopimuksen. Mitään sellaista ei ole enkä ole koskaan edes maininnut mitään sen suuntaista.”

Lisää luettavaa