Baroness ja seksuaalinen ahdistelu: Miten hoidetaan räjähdysherkkä tasa-arvokysymys äärettömällä tyylillä

08.03.2016

Englantilainen Rosie Solomon sai peräänsä sinnikkään miespuolisen häirikön jenkkibändi Baronessin keikalla karkauspäivänä Birminghamissa. Koko illan seksuaalissävytteistä ahdistelua kärsinyt Solomon sattui olemaan paikallisen yliopistojulkaisun rock-kriitikko arvioimassa keikkaa.

Nainen käytti julkista alustaansa tapauksen raportointiin: Redbrick-sivustolla komeili pari päivää konsertin jälkeen keikka-arvion sijasta pettynyt, mutta määrätietoinen kuvaus illan tapahtumista. Suurin osa kommentoijista sympatisoi… Moni kehotti liian herkkähipiäistä tyttöstä kasvattamaan paksumman nahkan.

Miten reagoi Baroness?

Juuri niin kuin poppoo pirun hienoja ihmisiä reagoisi: tuomitsemalla häiriköinnin tiukimmin mahdollisin sanakääntein Facebook-sivullaan. Naistenpäivän kunniaksi poimitaan tähän Baronessin tekstin terävintä settiä:

– FAKTA: Meiltä ei löydy tippaakaan hyväksyntää seksismille tai minkään muotoiselle suvaitsemattomalle/tylylle käytökselle. Baronessin todellisuudessa, käytännön kiertuemaailmassamme, todistamme joka päivä sitä konkreettista tosiasiaa, että sukupuolella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten kyvykäs, vahva tai älykäs joku on. Olemme myös äärimmäisen tietoisia siitä sukupuolien välisestä epätasa-arvosta, jota maailmassa usein esiintyy – erityisesti rock- ja metallimusiikin maailmassa. Olemme henkilökohtaisesti häpeissämme ja ahdistuneita siitä, että Rosie (tai kuka tahansa) on kokenut jotain näin kaameaa meidän keikallamme.

Lisää luettavaa