Black Sabbathin konserttielokuva maailmanlaajuiseen teatterilevitykseen – viimeisen kiertueen viimeinen keikka nähdään myös Suomessa

Kyseessä on konserttitaltiointi helmikuussa heitetystä keikasta yhtyeen kotikaupungissa Birminghamissa.

Kuva: Sam Taylor-Wood

Black Sabbath soitti (ainakin väitetysti) viimeisen keikkansa 4. helmikuuta Birminghamissa. Viimeiset hetket taltioitiin myös jälkipolville ja syksyllä näkeekin päivänvalonsa konserttielokuva Black Sabbath: The End of the End. Settilistalta löytyy niin ikivihreitä Black Sabbathista Iron Manin kautta Paranoidiin kuin myös koko uran kattavasti valikoituja harvinaisempia paloja. Konsertin lisäksi elokuvassa seurataan myös päivän kulkua kulissien takana.

”Koko homman paketoiminen kotikentällä kaikkien näiden vuosien jälkeen oli todella spesiaalia. Oli todella vaikeaa jättää hyvästit faneille, jotka ovat uskollisesti tukeneet meitä. Emme olisi voineet ensimmäisiä askeleita ottaessamme kuvitellakaan, että soittaisimme viimeisen keikkamme 49 vuotta myöhemmin”, yhtye tiedottaa.

Faneille on tiedossa harvinaista herkkua, sillä The End of the End -konserttielokuva saa myös maailmanlaajuisen elokuvateatterilevityksen. Kertaluontoisesta näytöksestä pääsee nauttimaan isolta kankaalta myös lukuisissa suomalaisteattereissa torstaina 28. syyskuuta. Tarkemmat tiedot mukana olevista teattereista ja lipunmyynnistä löytyvät täältä.