Children of Bodomin Janne Wirman, Henkka Seppälä ja Jaska Raatikainen HS:lle: ”Vain Alexi antoi haastatteluja bändin hajoamisesta, ja versiot poikkesivat totuudesta”

Wirman, Seppälä ja Raatikainen puhuvat ensimmäistä kertaa suoraan Children of Bodomin viimeisistä vuosista ja lopettamiseen johtaneista syistä.

10.05.2022

Kotimainen metallisuuruus Children of Bodom pudotti syksyllä 2019 uutispommin tiedottamalla, että rumpali Jaska Raatikainen, kosketinsoittaja Janne Wirman ja basisti Henkka Seppälä eivät jatka yhtyeessä enää sovittujen keikkojen jälkeen. Bändi soitti viimeisen keikkansa tutulla kokoonpanolla 15. joulukuuta 2019, jonka jälkeen nokkamies Alexi Laiho perusti uuden Bodom After Midnight -yhtyeen. Uuden bändin tarina loppui kuitenkin valitettavan lyhyeen Laihon menehdyttyä joulukuussa 2020.

Children of Bodomin lopettaessa toimintansa Raatikainen, Wirman ja Seppälä olivat aiheesta hyvin vaitonaisia Laihon ollessa bändin jäsenistä ainoa, joka puhui lopettamisesta ja siihen johtaneista asioista julkisesti. Laiho kommentoi muun muassa Soundi-lehdelle, että päätös oli kypsynyt jo pitempään:

”Jo vuosi sitten juteltiin, että kundit eivät jaksa tätä enää. On tullut perheenlisäystä, ja eikä se 23 vuoden rundaamisen jälkeen mikään ihme olekaan, jos joku ei enää jaksa. Ei tähän sen suurempaa draamaa liity”, Laiho sanoi Soundille marraskuussa 2019.

Nyt Raatikainen, Wirman ja Seppälä ovat antaneet Helsingin Sanomille pitkän haastattelun, jossa he kertovat ensimmäistä kertaa oman puolensa bändin lopettamisesta ja siihen johtaneista syistä.

”Vain Alexi antoi haastatteluja bändin hajoamisesta, ja versiot poikkesivat totuudesta. Faneilla on oikeus saada tietää, mitä todella tapahtui”, kolmikko sanoo yhteishaastattelussaan.

Kolmikon mukaan lopettaminen ei johtunut perhesyistä, kuten Laiho väitti, vaan laulaja-kitaristin päihdeongelmista, jotka nostivat päätään 2016 ja eskaloituivat Venäjän-kiertueella 2019, jolla Laiho ”kiskoi viinaa ihan kuin vuonna 2008”.

”Addiktio on sairaus, ja hän toimi osakeyhtiössämme tavalla, mikä vei luottamuksemme. Mutta monia asioita hän pyysi anteeksi, ja meillä oli yhteistyötä myös bändin hajoamisen jälkeen”, kolmikko toteaa.

Helsingin Sanomat on haastatellut myös Alexi Laihon sisarta Anna Laihoa, joka edustaa kitaristin kuolinpesää. Anna Laiho kertoo vielä syksyllä 2020 yrittäneensä järjestää veljelleen ammattiapua, johon Alexi ei kuitenkaan suostunut.

”Pohjimmiltaan hän oli lämmin ja huolehtivainen ihminen, aina valmis auttamaan. Mutta hänellä oli omat demoninsa, joita vastaan hän halusi taistella yksin”, Anna Laiho kommentoi.

Lue koko haastattelu Helsingin Sanomista.

Lisää luettavaa