Dave Mustaine albumista, joka melkein sai hänet lopettamaan Megadethin: ”Se olisi saanut paremman vastaanoton sooloalbuminani”

Megadethin kokoonpano vuodesta 1998 vuoteen 2000.
Kuva: megadeth.com

Dave Mustaine muisteli hiljattain UDiscover Musicin thrash metal -historiikissa Megadethin isoimpia harha-askeleita. Suurin yhtyeen tekemä virhe Mustainen ja useimpien fanien mielestä oli vuonna 1999 julkaistu Risk-albumi, joka ilmestyi muutenkin thrash metalille vaikeana aikana.

– Kun Risk julkaistiin, en halunnut olla bändissä. Koko skene oli pelkkää vaihtoehtomusaa ja sen sijaan että olisimme pysyneet lestissämme ja olleet suuri ja mahtava Megadeth, AC/DC:n tai Iron Maidenin tapaan, meihin kohdistuneet ulkopuoliset paineet olivat yksinkertaisesti liikaa, Mustaine selittää.

Riskillä huipentunut ”massojen miellyttämisen” ajatusmalli näkyi Mustainen mukaan ensimmäistä kertaa Youthanasia-levyllä (1994), jolloin tuottaja Max Norman laski tarkasti kappaleiden tempoja metronomin kanssa.

– Hänen mukaansa yksi avain hittibiisiin on soittaa se tempoon 120 iskua minuutissa. Joten kun kuuntelet Youthanasiaa metronomin kanssa, huomaat miten moni kappaleista todellakin menee ainakin lähelle sitä lukemaa. Näin käy, kun tuotantotiimi saa liikaa sananvaltaa biisejä säveltäessä ja sovittaessa. Kun levyistä tehtiin myöhemmin uudelleen masteroidut uusintapainokset, muutin osan kappaleista takaisin alkuperäiseen tempoonsa eli astetta nopeammaksi. Koska nopeus on yksi osa Megadethin tyyliä.

– Sen vuoksi Risk sai niin huonon vastaanoton. Fanit odottivat nopeutta, thrashia. Jos levyn olisi julkaissut Dave Mustaine Project, ihmiset olisivat ihastuneet siihen. Mutta koska kannessa luki Megadeth, ihmiset myös odottivat Megadethia. Se olisi saanut paremman vastaanoton sooloalbuminani. Mutta koska bändi oli kuitenkin sama, se olisi ollut muita jätkiä kohtaan epäkunnioittavaa, Mustaine pohtii.