Death metal -legenda työstää ensimmäistä levyään yli 30 vuoteen – ”Päivitämme homman tälle vuosisadalle”

Jeff Becerra toteaa ajan hampaan nakertaneen 80-luvun Possessed-albumeja, joten on aika tuoda homma nykyaikaan.

Kuva: Gosia Budig

Possessed solmi keväällä levytyssopimuksen Nuclear Blastin kanssa ja yhtiö julkaiseekin suunnitelmien mukaan death metal -pioneerien seuraavan levyn ensi vuoden aikana. Edellisestä pitkäsoitosta onkin vierähtänyt jo tovi: Beyond the Gates julkaistiin nimittäin vuonna 1986.

Antihero Magazinen haastattelema (video alla) nokkamies ja alkuperäiskokoonpanon ainoa jäljellä oleva jäsen Jeff Becerra sanoo yhtyeen olevan edelleen sävellys- ja demovaiheessa, mutta on jo tässä vaiheessa erittäin tyytyväinen siihen, mitä hän ja kitaristit Daniel Gonzalez (Gruesome) ja Claudeous Creamer (Dragonlord) ovat saaneet aikaan.

”Teemme kovasti töitä saadaksemme aikaan jotain, josta todella pidämme. Toivottavasti se toimii myös muiden mielestä”, Becerra sanoo ja kuvailee uuden musiikin maistuvan vanhan materiaalin ystäville.

”Minä en ole muuttunut mihinkään, joten musa on… Hyvin possessedmaista, mutta ei ihan niin kulahtanutta. Rakastan kolmea ensimmäistä levyämme, mutta ne eivät ole vanhentuneet kovin hyvin. Päivitämme homman tälle vuosisadalle.”

”Aikomuksemme ei ole lähteä ylituottamaan tai mitään sellaista, teemme yhä suoraviivaista death metalia. Tällaista minä haluan soittaa, samoin bändi. Me todella nautimme tästä.”