Dee Snider: Donald Trump ei ole juutalaisia vihaava rasisti

Veteraanimuusikko lausuu jälleen sanasen politiikasta.

12.11.2023

Twisted Sisterin nokkamies Dee Snider ottaa hanakasti kantaa päivänpolttaviin asioihin, eikä ujostele ilmaista mielipiteitään silloinkaan, kun tietää, etteivät ne miellytä kaikkia.

Snider on rupatellut suunsa puhtaaksi muun muassa cancel-kulttuurista, drag ban-kohusta ja Jon Schafferin ja muiden Trumpin kannattajien tunkeutumisesta kongressitaloon.

Vastikään mies oli Jackass-ryhmästä tutun Steve-O:n Wild Ride! -podcastin vieraana, jossa puhuttiin musiikin käyttämisestä poliitikkojen vaalikampanjoinnissa. Twisted Sisterin We’re Not Gonna Take It -ikivihreää on käytetty useammankin poliitikon toimesta, kuuluisimpana kenties Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin kampanjoinnissa.

– Pyysin häntä olemaan käyttämättä kappaletta. Olimme ystäviä ennen hänen politiikkatouhujaan. Olin hänen Celebrity Apprentice -ohjelmassaan kolme kautta. Hengailin hänen ja hänen perheensä kanssa, meillä oli hienoja aikoja ja niistä syntyi upeita muistoja. Emme puhuneet politiikasta, hengailimme vain tai kävimme lounaalla.

– Teimme paljon hyväntekeväisyystyötä yhdessä. Autoimme esimerkiksi syöpäsairaita lapsia. Kun hän aloitti kampanjoinnin, hän sanoi, että haluaisi käyttää We’re Not Gonna Take It -kappalettamme. Vastasin, että ilman muuta.

– Sitten minulle selvisi, minkälaisia asioita hän ajoi. Soitin hänelle ja sanoin, että poliittiset näkemyksemme eroavat ja pyysin häntä olemaan käyttämättä biisiä. Hänen kunniakseen on sanottava, että hän lopetti sen käyttämisen samana iltana.

– Vastustan asiaa, jota Trump ajaa. Hänen kannattajissaan on antisemitistejä. Mutta hänen tyttärensä ja vävynsä ovat juutalaisia. Tiedän, ettei Trump ole antisemitisti. Tiedän, ettei hän ole rasisti. Hän kuitenkin veljeilee ääriajattelijoiden kanssa, koska hän haluaa myydä asiaansa. En voi seistä hänen joukoissaan niin kauan, kuin hän seisoo heidän rinnallaan.

Wild Ride! -jakso katsottavissa alla.

Lisää luettavaa