Devin Townsend kuluttaa aikaansa karanteenissa uuden projektin parissa – Ensimmäiset tuotokset julki

Townsend haluaa näin osaltaan tuoda lohtua ja iloa faneilleen näinä vaikeina aikoina.

19.03.2020

Lukuisten kollegoidensa tavoin myös kanadalainen progemetallisuuruus Devin Townsend on joutunut perumaan kaikki kevään keikkansa ja jäämään kotikaranteeniin koronaviruksen vuoksi. Ahkerana ja monipuolisena muusikkona tunnettu Townsend käyttää aikaansa nyt luonnollisesti uuden musiikin parissa ja tämä polkaisikin käyntiin uuden Quarantine Projectin. Tämä projekti on paitsi Townsendin tapa käyttää karanteeniaika johonkin luovaan, myös tapa kiittää niitä faneja, jotka ovat tukeneet keikkojen peruuntumisen vuoksi taloudellisia haasteita kohdannutta muusikkoa esimerkiksi tämän GoFundMe-joukkorahoituskampanjan kautta.

”Yhtiöni toiminta koskettaa monia ihmisiä ja teidän tukenne ovat pelastaneet meidät monellakin eri tasolla. Tiedän, että tämä tilanne koskettaa meitä kaikkia ja kyllä, voisin ehkä etsiä itselleni jotain muuta työtä kuten moni muu on joutunut tekemään, mutta mielestäni on parasta, että keskityn omaan työhöni ja kenties tarjoan näin jotain helpotusta tekemällä sitä, missä olen paras. Haluan tänä aikana mahdollisimman paljon takaisin ja toivottavasti tämä tarjoaa edes vähän lohtua näinä vaikeina aikoina niille, jotka pitävät siitä, mitä teen”, Townsend avaa uuden projektinsa tarkoitusta.

Ensimmäinen Quarantine Projectin julkaisu on uusi kappale nimeltään Quarantine, jonka voit kuunnella tuosta yläpuolelta. Hetki sitten julkaistiin projektin toinen osa, joka on Z2-albumin promotarkoituksiin tehdyn ZTV:n aiemmin julkaisematon testiversio (video löytyy artikkelin lopusta). Luvassa on Townsendin mukaan vielä paljon kaikenlaista erikoista.

”Ideana on tehdä paljon kaikenlaista – Twitch-striimauksia, konsertteja, kenties podcasteja… Yleisö on pitänyt minut pinnalla ja haluan siksi auttaa edes jollain tavalla. Opettelen vasta tekemään videoita ja yritän kehittyä siinä ajan mittaan.”

”Itseni, Northern Musicin, HevyDevy Recordsin ja koko sen tiimin, joka muodostaa minun ammatillisen maailmani puolesta haluan kiittää tuesta tai oikeastaan bisneksemme pelastamisesta tässä tilanteessa. Ymmärrämme, että lukuisat ihmiset kärsivät emmekä ota tätä tilannetta kevyesti. Paras tapa ilmaista kiitollisuuttani on ryhtyä hommiin.”

Lisää luettavaa