Dimebagin viimeiseksi jääneet kokaiininhuuruiset joulubileet – katso kuvat

Valokuvaaja Matthew Salacuse sai kutsun Pantera-kitaristi Dimebag Darrellin joulujuhliin vuonna 2003. Salacuse päätti jakaa pöytälaatikossaan 10 vuotta pölyttyneet valokuvat Vice-lehdelle. Dimebag joutui henkirikoksen uhriksi ennen seuraavaa jouluaattoa, joten nämä jäivät hänen viimeisiksi joulujuhlikseen.

”Saavuin hänen talolleen jouluaattona. Se oli helppo bongata, sillä se oli naapuruston ainoa, jonka katolla oli jättimäinen Etelävaltioiden lippu”, Salacuse kirjoittaa.

Juomana juhlissa tarjoiltiin tietysti Dimebagin suosimaa blacktooth grin -drinkkiä. Joulukuusi oli perinteistä poiketen ylösalaisin ja sen alta isäntä jakoi vieraille lahjoja. Varsinaisiksi bileiksi meno äityi, kun joulukuusen alle sijoitettu savukone alkoi puskea usvaa ja Black Sabbath laitettiin soimaan.

Joku saapui paikalle yliajetun stop-merkin kanssa ja Alice in Chains -kitaristi Jerry Cantrell toi mukanaan nyrkin kokoisen kokaiinipussin, johon oli kiinnitetty rullattu seteli. ”Se tarkoitti valkoista joulua kaikille”, Salacuse kommentoi.

Alla olevassa kuvassa vasemmalta oikealle: Cantrell, mainittu pussi ja illan isäntä. Katso loput kuvat Vicen sivuilta.

cantrell-dimebag