Dion hologrammin keikkailut on keikkailtu ainakin toistaiseksi, sanoo leski – laulaja otetaan osaksi esiintymisiä muulla tavalla

Hologrammi maksoi liikaa eikä sen kanssa voinut keikkailla liian pienissä paikoissa, perustelee Wendy Dio.

02.09.2021

Vuonna 2016 Wacken Open Airissa nähtiin ensimmäistä kertaa lavalla Ronnie James Dion hologrammi, joka esiintyi yhdessä Dio Disciples -taustabändin kanssa. Dio Disciples lähti myöhemmin myös tien päälle hologrammin kanssa ja vastaanotto oli hyvin ristiriitainen. Toisista tämä oli hieno tapa muistaa edesmennyttä laulajalegendaa, toiset pitivät sitä taas naurettavana pelleilynä ja/tai rahastuksena.

Heinäkuussa Ultimate Classic Rockille antamassaan haastattelussa laulajan leski ja manageri Wendy Dio sanoi, että hologrammi on nyt laitettu jäihin ainakin toistaiseksi.

”Yritimme sitä todella ja edelleen on puheissa, että jatkaisimme hologrammin käyttöä. Mutta enpä tiedä. Tänä aikana on tapahtunut paljon edistystä muualla ja luulen, että fanit haluavat mieluummin nähdä Ronnien lavalla omana itsenään kuin hologrammina”, Wendy Dio totesi.

Wendy Dio puhui aiheesta tarkemmin brasilialaisen Kazagastãon haastattelussa ja perusteli hologrammin ”eläköitymistä” kustannussyillä sekä sillä, että se rajoitti yhtyeen keikkailua.

”Vaikka hologrammi olikin upea – enkä sano, etteikö sitä enää koskaan nähdä – ongelmana oli se, että se maksoi liikaa. Se myös vaati tietyn kokoisen tilan, joten sen kanssa pystyi keikkailemaan vain tarpeeksi isoissa keikkapaikoissa”, Wendy Dio perustelee.

”Sen kanssa reissaaminen on niin kallista, ettemme voineet lähteä esimerkiksi Brasiliaan tai muualle Etelä-Amerikkaan, Japaniin… Se rajoitti liikaa.”

Dio Disciples lähtee taas tien päälle maaliskuussa ja hologrammin sijaan Ronnie aiotaan jatkossa tuoda osaksi Dio’s Disciplen keikkoja kustannustehokkaammin keinoin kuten videoiden avulla, hieman samaan tyyliin miten Freddie Mercury on tätä nykyä osa Queen-yhtyeen konsertteja.

”Löysin tämän vanhan filmin, jossa on pelkästään Ronnie. Kunnostamme sen ja lisäämme hieman efektejä. Se ei ole siis hologrammi, vaan videonauhaa Ronniesta ja livebändi soittaa. Sen kanssa voimme esiintyä missä vain.”

Ronnien aloittama ja toimittaja Mick Wallin loppuun saattama muistelmakirja Rainbow in the Dark ilmestyi heinäkuun lopussa. Työn alla on myös dokumenttielokuva, joka julkaistaan Wendyn mukaan ensi vuonna.

Lisää luettavaa