Doro ottaa kantaa eläinten puolesta – ”Kaikki eläimet ovat minulle pyhiä”

Kuningatar puolustaa niitä, joilla ei ole ääntä.

02.12.2023

Saksalainen metallin kuningatar Doro Pesch otti Emilee Capognin haastattelussa kantaa eläimiin kohdistuviin julmuuksiin ja puhui avoimesti rakkaudestaan kaikkia luontokappaleita kohtaan.

– Aloin vegaaniksi. Tein sen eläinten takia. Rakastan eläimiä suuresti.

– Uudella albumillani [Conqueress – Forever Strong and Proud] on itseasiassa eläimille omistettu kappale nimeltä Heavenly Creatures. Levyllä on 20 biisiä ja se on yksi suosikeistani. Haluan tehdä kappaleellani jotakin hyvää, koska rakastan eläimiä ja haluan auttaa niitä.

– Parisenkymmentä vuotta sitten jätin aidot nahkavaatteet pois esiintymisasuistani. Tulin silloin tietoisemmaksi asioista ja opin läksyni. Ajattelin, etten halua satuttaa ketään – en ihmisiä, enkä eläimiä. Silloin aloin käyttää vegaanista nahkaa, ja se on loistavaa tavaraa. Nykyään sitä saa joka paikasta. Kaksikymmentä vuotta sitten hyvää vegaanista nahkaa oli hyvin vaikeaa löytää.

– Olin pitkään kasvissyöjä, ehkä 10, 15 vuotta. Seitsemän vuotta sitten ryhdyin vegaaniksi. Tein sen ainoastaan eläinten takia. Sen ansiosta olen saanut mahtavia kontakteja ihmisiin, jotka auttavat eläimiä ja pelastavat niitä todella pahoista olosuhteista. Adoptoin kaksi hevosta koska rakastan niitä hyvin paljon. Rakastan myös koiria. Ja kissoja. Kaikki eläimet ovat minulle pyhiä.

Haastattelu katsottavissa alla.

Lisää luettavaa