Dream Theater -solistin soololevyn julkaisupäivä lukkoon – James LaBrie ylistää mukana olevaa suomalaismuusikkoa

Simulacrumin Christian Pulkkinen vastaa levyn kosketinosuuksista.

25.10.2021

Progemetallisuuruus Dream Theaterin laulaja James LaBrie on työstänyt karanteeniaikana uutta soololevyään Eden’s Cursesta tutun Paul Loguen kanssa. Nyt soololevylle on lyöty julkaisupäivä lukkoon: Beautiful Shade of Grey -albumi näkee päivänvalon 20. toukokuuta 2022.

Levyllä on mukana myös suomalaisväriä, sillä albumin kosketinsoittimet on soittanut progemetalliyhtye Simulacrumista tuttu Christian ”Chrism” Pulkkinen, joka soittaa tätä nykyä myös Eden’s Cursessa.

Marco Sfogli soittaa liidikitaraa, Paul soittaa kaikki komppikitarat ja bassot. [Poikani] Chance soittaa rummut. Koskettimissa on Christian Pulkkinen, joka on aivan fantastinen kosketinsoittaja ja pianisti”, LaBrie ylistää tuoreessa The Everyman Podcastin haastattelussa, jonka löydät artikkelin lopusta.

Beautiful Shade of Grey on LaBrien neljäs soololevy ja ensimmäinen, jonka tämä on tehnyt ilman luottoyhteistyökumppaniaan Matt Guillorya. LaBrie kertoo tutustuneensa Paul Logueen vierailtuaan Eden’s Cursen kappaleella vuonna 2010.

”Pidän Paulin tavasta tehdä biisejä. Hänen tyylinsä muistuttaa minua 70-luvun klassisesta rockista ja minulla oli paljon siihen suuntaan nojaavia ideoita”, LaBrie kertoo.

”Paul ja minä törmäsimme toisiimme vuosi sitten helmikuussa Dream Theaterin Glasgow’n keikan jälkeisenä päivänä. Odottelin lentoani Lontooseen ja sieltä edelleen Torontoon, kun Paul käveli ohitseni. Hän kertoi yrittäneensä saada minuun yhteyttä, mutta hänellä oli vanha sähköpostiosoitteeni. ’Hei, pitäisikö meidän tehdä biisejä yhdessä?’ hän kysyi ja vastasin, että ehdottomasti, mutta meillä on Dream Theaterin kanssa kiertueet Aasiassa ja sekä Pohjois- että Etelä-Amerikassa, mutta katsotaanko vaikka lokakuussa sitten?”

”Yhtäkkiä koko maailma pysähtyi, joten aloimme hommiin heti. Se meni jotenkin niin, että kun 15. maaliskuuta kaikki meni sulkuun, 20. maaliskuuta me jo pallottelimme ideoita keskenämme.”

LaBriella onkin riittänyt tekemistä pandemia-aikana enemmänkin, sillä soololevynsä lisäksi Dream Theater työsti myös uuden levyn, joka näkikin päivänvalon viime perjantaina, 22. lokakuuta.

Lisää luettavaa