Edesmenneen Megadeth-rumpalin omaelämäkerta julkaistaan loppuvuodesta – ”Tämä kirja on totuus”

Nick Menza menehtyi sydänkohtaukseen toukokuussa 2016.

15.08.2018

Niin sanotussa ”klassisessa” Megadeth-kokoonpanossa 1990-luvulla yhdessä Dave Mustainen, David Ellefsonin ja Marty Friedmanin kanssa vaikuttaneen, 21. toukokuuta 2016 sydänkohtaukseen menehtyneen rumpali Nick Menzan muistelmat julkaistaan joulukuussa. Verkkokauppa Amazonin mukaan Megalife-opuksen julkaisijana toimii Post Hill Press.

”Suosio oli vuoristorata-ajelu ylä- ja alamäkineen: raittiutta ja addiktioita, rauhaa ja jännitteitä, naurua ja vihaa. Yhtenä päivänä kaikki romahti ja huolimatta kaikesta siitä panoksesta, jonka hän toi bändin ikonisimpiin ja pitkäkestoisimpiin töihin, Menza heräsi polvileikkauksesta ja kuuli saaneensa potkut mieheltä, jota hän piti veljenään ja mentorinaan, Dave Mustainelta. Murskaava uutinen syöksi Menzan vihan ja turhautumisen kierteeseen, jota seurasi pimeä itselääkitsemisen jakso, joka oli viedä häneltä hengen”, kuvaillaan kirjan synopsiksessa.

Megalife: The Autobiography of Nick Menza ei peittele mitään tarkastellessaan yhden metallimaailman menestyneimmän bändin elämää kulisseissa sekä Menzan ja Mustainen räjähtelevän myrskyisää suhdetta. Se on myös tarina itseoppineesta muusikosta, joka saavutti unelmansa puhtaalla tahdolla ja päättäväisyydellä, katsoi sivusta, kun se kaikki katosi ja rakensi sitten itsensä uudelleen.”

Kirjan toimittaneen J. Marshall Craigin aiempiin töihin lukeutuvat muun muassa The Animals -nokkamies Eric Burdonin sekä The Rolling Stones -kosketinsoittaja Chuck Leavellin muistelmat. Craigin mukaan Menza paljasti hänelle paljon kipeitä ja shokeeraavia asioita ennen kuolemaansa ja konsultoituaan rumpalin läheisiä, manageria sekä ystäviä, he tulivat siihen tulokseen, ettei mitään kannata enää sensuroida.

”Nick ei halunnut paljastuskirjaa eikä kirjassa hekumoida asioilla. Mutta se ei tarkoita, etteikö se nostattaisi keskusteluja ja kenties loukkaisi sellaisten ihmisten tunteita, jotka ansaitsevat tulla loukatuiksi. Tämä kirja on totuus”, Craig kommentoi.

Megadethista kiinnostuneille on tiedossa enemmänkin luettavaa kuluvan vuoden aikana, sillä basisti Ellefson on myös julkaisemassa jatkoa muistelmiensa ensimmäiselle osalle.

Lisää luettavaa