”Ei ole kovin miellyttävää tehdä töitä, jos joku ei osaa käyttäytyä ja nolaa itsensä” – Marduk-kitaristi kommentoi ex-basistin lähtöä

Joel Lindholmin pesti bändissä päättyi humalaisen basistin tehtyä lavalla natsitervehdyksen.

24.05.2023

Ruotsalainen black metal -yhtye Marduk esiintyi Lontoon Incineration-festareilla 13. toukokuuta. Esiintymisen jälkeen Youtubeen ilmaantui yleisöstä kuvattuja videoita, joissa basisti Joel Lindholm toikkaroi lavalla niin tukevassa humalassa, ettei soittamisesta meinannut tulla mitään. Lisäksi videolle tallentui Lindholmin kesken keikan tekemä natsitervehdys. Muutamaa päivää myöhemmin yhtye tiedotti somessa, ettei Lindholm jatka enää yhtyeen riveissä.

Ruotsalainen Expressen-lehti tavoitti Marduk-kitaristi ja -perustajajäsen Morgan Steinmeyer Håkanssonin ja kysyi tältä tapahtuneesta. Håkanssonin mukaan päätös basistin ja bändin teiden eroamisesta tehtiin sen jälkeen, kun he näkivät videoita tapahtuneesta. Kitaristin mukaan bändi ei missään nimessä hyväksy Lindholmin ”valitettavaa käytöstä”.

”Ei ole kovin miellyttävää tehdä töitä, jos joku ei osaa käyttäytyä ja nolaa itsensä”, Håkansson toteaa.

Lindholm soitti Mardukissa bassoa vuodesta 2020. Lindholmin korvaajaksi Mardukin tuleville keikoille hälytettiin bändissä bassoa vuosina 2004–2019 ja kitaraa vuosina 1992–1994 soittanut Magnus Andersson.

Lisää luettavaa