Mardukin basisti teki lavalla natsitervehdyksen – sai lähtöpassit ”sietämättömän temppuilun” vuoksi

Joel Lindholm oli kyseisellä keikalla myös ilmeisen tukevassa humalassa.

19.05.2023

Torstaina Hyvinkään Steelfestissä esiintynyt ruotsalainen black metal -veteraani Marduk tiedottaa, ettei bändiin vuonna 2020 liittynyt basisti Joel Lindholm jatka enää yhtyeen riveissä.

”Erittäin humaltuneen Joelin sietämätön temppuilu viime viikon Incineration-festivaaleilla johti siihen, että hänen paikkansa bändissä on vapautunut. Vanha ystävämme ja entinen basistimme Devo (Magnus Andersson) on lupautunut väliaikaiseksi tuuraajaksi, joten asialla ei pitäisi olla vaikutusta tuleviin keikkoihimme”, yhtye tiedottaa lyhytsanaisesti.

”Temppuilulla” viitataan Mardukin esiintymiseen lauantaina 13.5. Lontoossa järjestetyssä Incineration-äärimetallitapahtumassa. Yleisöstä kuvattujen videoiden perusteella Lindholm oli kyseisellä keikalla tukevassa humalassa ja teki lavalla ollessaan natsitervehdyksen (alla olevalla videolla 45 minuutin paikkeilla).

”Olemme tietoisia tästä erään tapahtumassa esiintyneen soittajan kuvottavasta käytöksestä. Mardukin nopea reagointi saa täyden tukemme”, Incineration-festivaalin järjestäjät kommentoivat tapahtuman Facebook-sivuilla.

Mardukia ja sen jäseniä on vuosien saatossa syytetty monesti natsisympatisoinnista ja bändin keikkoja on myös peruttu syytösten vuoksi. Yhtye ja sen jäsenet ovat kuitenkin järjestäen kiistäneet kaikki syytökset.

Lisää luettavaa