”Tämä on minulle käsittämättömän surullinen hetki” – Eluveitien potkut saanut rumpali vastaa omalla tiedotteellaan

08.05.2016

Folkmetallibändi Eluveitie antoi hetki sitten potkut rumpalilleen Merlin Sutterille, joka lopulta otti ja vei mukanaan myös kaksi muuta bändin jäsentä, naislaulaja Anna Murphyn ja kitaristi Ivo Henzin. Bändin näkökulma asiaan uutisoitiin Infernossakin pari päivää sitten.

Nyt tapahtumista ja tulevaisuudesta puhuu Sutter itse:

– Minua on pyydetty lähtemään Eluveitiesta, ja mukaani lähti ystäväni Anna Murphy ja Ivo Henzi, joiden kanssa jatkan musiikillista taivaltani. Lähtöpäätös ei tullut minulta, eivätkä tuon päätöksen tehneet henkilöt ehkä ymmärrä sitä yhtään paremmin kuin nämä ystävänikään, joille ei annettu sananvaltaa asiassa. Muiden on varmasti vielä vaikeampi ymmärtää ja mahdotonta arvioida asiaa.

– Tämä on minulle käsittämättömän surullinen hetki. Mutta se on myös mahdollisuus, eikä vain häviö; enemmän uusi alku kuin jonkun loppu. Tämä on aika pohtia, mitä olen saavuttanut Eluveitien kanssa; mitä virheitä olen tehnyt, sillä niitä on ollut monia, sekä mitä onnistumisia olen saavuttanut, sillä niitä on ollut yhtä monta (ja kummistakin olen ylpeä).

Sutter kertoo pitkässä viestissään, kuinka paljon arvostaa aikaansa Eluveitiessä ja kiittää myös bändin mieslaulajaa Chrigel Glanzmannia tilaisuudesta olla mukana bändissä. Lisäksi selviää, että Sutter, Murphy ja Henz aikovat vetää bändin nykyisen kiertueen loppuun asti, eli Eluveitie nähdään kokonaisuudessaan vielä niin Aasiassa, Australiassa kuin Euroopassakin ennen kesäkuun loppua.

– Minulle kaikkein tärkeintä tässä on se, että parhaat ystäväni, muusikkokumppanini ja kanssamatkustajani Anna ja Ivo ovat rinnallani; nämä kaksi ovat olleet Eluveitien musiikin sydämessä ja he tulevat olemaan yhtä tärkeässä roolissa kaikessa, mitä tulevaisuudessa tekevät. Yhdessä olemme kantaneet tätä soihtua jo vuosikymmenen ja sinä aikana luoneet siteen, joka kestää minkä tahansa vastoinkäymisen. Yhteinen musiikillinen taipaleemme ei todellakaan ole ohi – olemme itse asiassa jo nyt tekemässä uutta musiikkia.

Sutterin tiedotteen voi lukea kokonaisuudessaan miehen Facebook-sivuilta. Myös Anna Murphy ja Ivo Henzi ovat kirjoittaneet omat tiedotteensa omilla sivuillaan. Näillä sivuilla myös tiedotetaan kolmikon tulevista musiikillisista projekteista.

 

Lisää luettavaa